Vertegenwoordigers van sportverenigingen werden geïnformeerd over de plannen.
Vertegenwoordigers van sportverenigingen werden geïnformeerd over de plannen. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Presentatie nieuw sportbeleid gemeente Nissewaard

Actueel 1.099 keer gelezen

Hekelingen – Vanavond werden in het Dorpshuis de gemeentelijke plannen omtrent het nieuwe sportbeleid voor de komende jaren bekend gemaakt. Onder andere verenigingsondersteuning, een uitgebreid beweegprogramma en een lokaal sportakkoord maken deel uit van de plannen, die aan de vooravond van het nieuwe sportseizoen aan vertegenwoordigers van diverse sportclubs uit Nissewaard werden gepresenteerd en toegelicht. De aanwezigen konden tijdens de presentatie ook vragen stellen.

Nissewaard telt 63 sportverenigingen en ruim twaalfduizend inwoners zijn lid van een sportclub. Sportwethouder Hamerslag vertelde dat Nissewaard de ambitie heeft om de lokale sport verder te versterken. 'Daarom wordt gewerkt aan nieuw sportbeleid en gelijktijdig aan een lokaal sportakkoord. Deze twee meerjarenplannen zullen elkaar versterken elkaar en tot stand komen met input van de verenigingen in Nissewaard', aldus Hamerslag. De gemeente Nissewaard heeft vier verenigingsondersteuners en een verenigingsontwikkelaar die de plannen moeten helpen vormgeven en uitvoeren.

Vitaliteitsscan
In de afgelopen periode heeft de gemeente Nissewaard een vitaliteitscan onder de sportverenigingen uitgezet. Hierin werd verenigingen gevraagd naar hun behoefte aan ondersteuning bij het leiden van hun club. Maatschappelijke ontwikkelingen en de uitkomsten van de vitaliteitsscan zijn aanleiding geweest om nieuwe trainingen voor verenigingen op te nemen in het trainingsprogramma 2019/2020. De vitaliteitscan zal jaarlijks worden herhaald, zodat een goed beeld ontstaat over hoe verenigingen ervoor staan, waar de problemen zitten en hoe zij ondersteund kunnen worden. Op de geheel vernieuwde website www.actiefinnissewaard.nl kunnen sport- en andere verenigingen na het verkrijgen van een account, vanaf vandaag zelf hun aanbod en andere activiteiten toevoegen. Op de website is informatie te vinden over bijvoorbeeld besturen, fondsen, VOG en kennisbank.

Workshops en Sportcafé
Na de presentatie waren er voor bestuurders, trainers en sportcommissieleden diverse workshops te volgen, zoals de Kick Off Klankbordgroep, Snuffelboost/training doelgroepenaanpak, Wijksportvereniging & Schoolsport, Informatie nieuwe website en een workshop over het antwoord op de vraag 'Wat is nu eigenlijk een veilig sportklimaat?' De avond werd afgesloten met een sportcafé waar de aanwezigen in gesprek konden gaan met andere verenigingen maar ook met verenigingsondersteuners, de beleidsmedewerker sport en medewerkers van de afdelingen Accommodaties en Subsidie.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant