Teleurstellend gelijkspel Spijkenisse bij DCV

Sport 296 keer gelezen

Spijkenisse heeft teleurstellend gelijk gespeeld bij DCV. Na een 0-2 voorsprong werd het uiteindelijk 2-2.

Spijkenisse was heer en meester in het eerste bedrijf en was al na drie minuten dichtbij de openingstreffer. Julièn Gret was uit een hoekschop tot tweemaal toe gevaarlijk, maar doelman Bart de Keijzer stond paraat. Ook Daan Bourgonje was dichtbij een treffer, maar zijn poging met de hak eindigde in het gezicht van een rood-zwarte verdediger.

Zeven minuten voor rust was het wel raak: Rowdy Rijsdijk slingerde het leer voor en Jeffrey Duijnstee kopte binnen. Vier minuten later maakte Enver Bezemer de 0-2. De snelle buitenspeler kwam naar binnen en schoot met zijn chocoladebeen richting doel. Doelman Bart de Keijzer dacht het schot te pareren, maar tot verbazing van alles en iedereen ging de bal door zijn benen het doel in.
Nog geen minuut later was het alweer 1-2: Daan Beumer profiteerde van zwak verdedigen.

Na de rust was het spelbeeld anders. DCV kwam steeds beter in de wedstrijd en dat leidde in de 65e minuut tot de 2-2: Opnieuw was het aanvoerder Daan Beumer die na zwak verdedigen kon binnen schieten.

Vlak voor het sluiten van de markt produceerde Julièn Gret nog een afstandsschot, dat een metertje naast vloog. In de absolute slotfase rook DCV nog aan de overwinning, maar adequaat verdedigen voorkwam een late beslissing.