Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Zeven Nissewaarders ontvingen Koninklijke Onderscheiding

Algemeen 3.287 keer gelezen

Spijkenisse - Met een smoes werden vanmorgen zeven inwoners naar Theater de Stoep gelokt, waar ze te horen kregen dat het Zijne Majesteit behaagde hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Van Oosten spelde in het bijzijn van familie de onderstaande inwoners de versierselen op, die behoren bij de onderscheiding.

Mevrouw Emma Trijntje de Boer-Vermeer
Tussen 1985 en 2019 heeft mevrouw De Boer zich op allerlei fronten ingezet binnen de Gereformeerde kerk Spijkenisse en de Hervormde wijkgemeente De Brug. In 2019 zette ze een stap terug zodat ze meer zorg aan haar ouders kon verlenen, waar ze tussen 2016 en 2020 voor zorgde, maar het vrijwilligerswerk bleef wel doorgaan. Sinds 2021 verzorgt ze de streaming van de dienst.

Mevrouw De Boer deed veel vrijwilligerswerk bij de Maraboekhoek en sinds de verhuizing van de bewoners naar de Hofstee, is ze ook daar actief. Daarnaast is ze ook vrijwilliigster bij het Vredehofhuis.

De heer Rudolf Peter Gersen
De heer Gersen zet zich sinds 1980 in voor de EHBO vereniging in Hoogvliet. Hij is voorzitter en penningmeester, houdt zich bezig met ledenwerving en verzorgd de AED-reanimatiecursussen.

De heer Marcel de Ruiter
De heer De Ruiter is bestuurslid geweest bij het Rode Kruis en heeft een rol gespeeld om de samenwerking tussen de diverse gemeenten te realiseren met betrekking tot noodhulpvoorziening. Op dit moment is hij actief als vrijwilliger bij algemene activiteiten. Ook was de heer De Ruiter van 2014 tot augustus vorig jaar actief als dijkwacht.

Sinds 2022 is de heer De Ruiter adviseur voor de Stichting Ondernemersklankbord en is hij voorzitter. Hij is één van de aanjagers van het leerwerkbedrijf ‘De Rotterdamse Zaak’.  sinds 2023 is de heer De Ruiter ook betrokken bij de werkgroep Zorginkoopbeleid.

De heer Ronald Schell
Van 1990 t/m 1995 was de heer Schell gastouder voor de Stichting Europa Kinderhulp. Hij is tevens jaren actief betrokken geweest bij het werven en bezoeken van gastgezinnen. Sinds 1992 is de heer Schell zweminstructeur bij zwemvereniging BOBOZ, verzorgt hij de website, ondersteunt het secretariaat van de vereniging en organiseert o.a. het Sinterklaasfeest.

Van 2001 t/m 2011 verzorgde de heer Schell zwemlessen bij zwemvereniging SCOM in Hoogvliet. Daarnaast is hij 10 jaar bestuurslid geweest bij Scouting Ruwaard van Putten.

Mevrouw Linda Elisabeth Scheppink-Stadt
Linda Scheppink heeft op12 maart 2004 de stichting Maha Mata opgericht. De stichting ondersteunt veel projecten gericht op onderwijs en gezondheidszorg in Nepal. Mevrouw Scheppink organiseert collectes voor de projecten van de stichting en geeft presentaties op scholen en in kerken. Kort geleden heeft ze meegelopen met de Tulpenwandeltocht om geld in te zamelen voor de fysiotherapie voor één van haar contactpersonen binnen een wooncentrum voor mensen met een handicap.

Mevrouw Lievia Trijntje van Trierum
Mevrouw Van Trierum is vanaf 1997 verantwoordelijk voor het runnen van de kantine en de keuken van voetbalvereniging OHVV. Tevens is ze betrokken bij de Sinterklaasviering, het kerstrad en diverse andere festiviteiten bij de vereniging. Ook is mevrouw Van Trierum sinds 1999 verantwoordelijk voor de catering tijdens de Tractorpulling in Oudenhoorn.

De heer Adrianus Jan Hermanus van der Velden
De heer Van der Velden was tussen 1978 en 1985verantwoordelijk voor de kantinewerkzaamheden bij LTC Spijkenisse en organiseerde voor de vereniging ook diverse toernooien.  Oldtimers nemen een bijzondere plek in in het hart van Aad van der Velden. Als lid van de MG TTO vereniging heeft hij tweemaal de Abindon Brick ontvangen voor het leveren van een bijzondere prestatie. Hij verzorgde de toertochten en shows met oldtimers die het centrum van Spijkenisse aandeden en houdt zich op dit moment nog steeds bezig met het organiseren van rally’s met oldtimers. Aad van der Velden is tussen 2004 en 2015 bestuurslid geweest van de Spaanse vereniging Spijkenisse en heeft in 2014 het Repair Café Spijkenisse opgericht, dat iedere week te vinden is in Wijkcentrum De Hoek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant