Foto: RWS.
Foto: RWS.

Verkeershinder A16 Van Brienenoordbrug

Verkeer 158 keer gelezen

Rotterdam - Rijkswaterstaat vervangt deze zomer het asfalt op delen van de A16 en op de hoofd- en parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug. Daarnaast worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het beweegbare deel van de Van Brienenoordbrug. Hiervoor wordt de hoofdrijbaan twee weekenden in juli en augustus afgesloten en de parallelrijbaan negen dagen in juli. Ter voorbereiding op de werkzaamheden zijn de hoofd- of parallelrijbaan richting Rotterdam diverse nachten afgesloten.

Tijdens deze nachtafsluitingen is de hoofdrijbaan diverse nachten afgesloten van 21.00 's avonds tot 05.00 uur 's ochtends. Via de parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug blijven Rotterdam en overige bestemmingen bereikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met beperkte hinder.

In de periode van 8 juli tot en met 16 juli is om dezelfde reden de parallelrijbaan vier nachten afgesloten van 22.00 uur 's avonds tot 05.00 uur 's ochtends. Dan is de hoofdrijbaan open. Verkeer richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de Ring Rotterdam. Afrit Feijenoord blijft bereikbaar tijdens deze afsluitingen.

Voorbereidende werkzaamheden
Tijdens de nachtelijke afsluitingen wordt een aantal balken vervangen in het beweegbare deel van de Van Brienenoordbrug. Hierna wordt tijdens de weekendafsluitingen en de negendaagse afsluiting naast de balken, het asfalt vervangen. Ook wordt op het beweegbare deel van de Van Brienenoordbrug een nieuwe beschermlaag aangebracht .

Nachtafsluitingen hoofdrijbaan (telkens van 21.00 uur tot 05.00 uur)
Maandag 29 juni tot vrijdag 3 juli
Maandag 6 juli tot woensdag 8 juli 
Maandag 3 augustus tot donderdag 6 augustus 

Nachtafsluitingen parallelrijbaan (telkens van 22.00 uur tot 05.00 uur)
Woensdag 8 juli tot en met donderdag 9 juli
Dinsdag 14 juli tot vrijdag 17 juli 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant