Afbeelding

Lekker hardlopen met de Rabo

Sport 96 keer gelezen

Spijkenisse - De eerste Rabobank Scholenkampioenschappen hardlopen op maandag 2 april werden gehouden onder perfecte omstandigheden: veel zon en weinig wind.

Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ kwamen ruim 160 basisschoolleerlingen met ouders, opa’s, oma’s en leerkrachten naar de kunststofbaan van Atletiekvereniging Spark in Spijkenisse. Er werd een sportieve strijd geleverd tussen de leerlingen van basisscholen De Rank, de Montessorischool en de Jan Campert.

De groepen 3 en 4 moesten 600 meter afleggen, de groepen 5 en 6 800 meter en de groepen 7 en 8 1000 meter. Na het startschot van Ton Scheffers, voorzitter van Spark, barstte de strijd los. Er lag voor alle kinderen een mooie herinneringsmedaille klaar nadat zij over de finish waren gekomen. Na de kinderen waren de leerkrachten en de ouders aan de beurt. Onder luide aanmoedigingen gingen ook zij de strijd met elkaar aan. Om 19.00 uur werden 18 bekers uitgereikt. 

De organisatie van het evenement was in handen van Piet Suijker van atletiekvereniging Spark. De gemeente Spijkenisse heeft scholen benaderd om mee te doen aan deze eerste scholenkampioenschappen.

  • Een sfeerimpressie en de groepsfoto’s van de deelnemende scholen zijn te zien op www.rabobank.nl/vpr
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant