GHVV’13 neemt 1e horde richting 3e klasse

Sport 676 keer gelezen

GHVV’13 moest het in de 1e ronde opnemen tegen Rotterdam United.

In de eerste 20 minuten gebeurde er niet zo heel veel maar toen eenmaal de 1e kans daar was voor Rotterdam United gingen alle remmen los en lieten de ploegen een vermakelijke 1e helft zien. De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Via de snelle, handige buitenspelers werd het gevaarlijk voor het doel van Davey Bouman, die zoals altijd weer, uitstekend presteerde en zijn doel schoon hield. Ook GHVV’13 kreeg mogelijkheden om de openingstreffer op het bord te zetten, maar ook GHVV’13 schoot nog niet met scherp de eerste helft. Vlak voor het rustsignaal ontsnapte de spits van Rotterdam United aan buitenspel en kwam oog in oog te staan met Davey Bouman. De spits probeerde er links langs te gaan maar Davey plukte de bal van zijn schoen en behoedde zo dat GHVV’13 met een achterstand de rust in ging.

Na de rust was het al snel 0 - 1. In de tweede minuut stuurde Danny van der Spuij Marco de Wilde diep. Even leek de bal te diep en de uitkomende keeper van Rotterdam United zou de bal makkelijk kunnen pakken. De goallie twijfelde echter en zodoende kon Marco de bal met zijn knie over de keeper tikken en in het doel leggen. Na deze goal ging Rotterdam United op zoek naar de gelijkmaker maar in de 2e helft speelde GHVV’13 met veel meer rust in de ploeg en schoof de bal rustig naar man naar man.

GHVV’13 gooide de wedstrijd in de 88e minuut definitief op slot door een aanval over rechts via Brian van Dam die de bal voorgaf maar via een verdediger van richting veranderde. De keeper had het leer zo kunnen pakken maar twijfelde weer. Zodoende was Adisamat Aballa Orfane die van dichtbij de 0 - 2 op de borden zette.