Foto: videostill
Foto: videostill
video

Spijkenisser helpt bij redding kinderen

Politie 54 keer gelezen

Schiedam - Gisteren ontstond er brand in een auto op de A20. De bestuurster wist de auto aan de kant te zetten en er zelf uit te komen. Haar twee kinderen zaten echter nog in de auto; de deuren zaten op slot en waren niet open te krijgen.

De bestuurder van een bedrijfsbusje, naar nu blijkt een 26-jarige Spijkenisser, komt de vrouw te hulp en weet met blote handen het raam in te stompen en de baby met Maxi-Cosi uit de auto te krijgen. Twee toegesnelde politieagenten houden zich bezig met het uit de auto krijgen van een kind dat op de achterbank zit. Het gereedschap van de Spijkenisser biedt daarbij uitkomst. Het raam wordt ingeslagen en terwijl de bekleding al brandt, weet een van de agenten het kind uit de auto te halen.

De auto is volledig uitgebrand; de inzittenden en hulpverleners hebben geen letsel opgelopen. Het jongetje heeft enkel een schram en verder geen verwondingen. Ook Vincent Bakker heeft slechts een snee in zijn hand door het inslaan van het raam. Een van de agenten mist een groot gedeelte van zijn krullen, zo laat de politie weten op Facebook.

De politie heeft de reddingspoging voor een deel gefilmd:

Uit de krant