Beste burgemeester Van Oosten, | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: stock

Beste burgemeester Van Oosten,

  •   1058 keer gelezen   Column

Niet zo lang geleden werd u burgemeester van Nissewaard. Vind ik prima. Na een beetje snuffelen hier en daar en een praatje daar en hier wordt het tijd de retoriek in columns te verlaten en concrete  plannen en acties te ondernemen.  

Aanleiding voor mijn, enigszins dwingende toon, is de kop 'Minder metro's naar Spijkenisse vanwege werkzaamheden' die ik las op deze site. Van schrik en irritatie verslikte ik mij in mijn koffie verkeerd. Meer stoom uit mijn oren dan van mijn koffie!

De nieuwe Botlekbrug is niet geheel storingsvrij, en dat is een understatement. De Spijkenisserbrug lijkt geïnspireerd door die vervloekte Botlekbrug en de Aveling in Hoogvliet ligt er uit. Een goed moment om minder metro's naar Spijkenisse te laten rijden, nietwaar?

Als ik burgemeester was zou ik hier niet boos over zijn. Ook niet pissig. Welnee! Witheet zou ik worden! WITHEET! Wat is dit?

Dit is toch om lijp van te worden burgemeester?

Rondom winkelcentrum de Kopspijker is de leegstand meer dan 50 procent. Tsja, als ik een winkel in Spijkenisse had zou ik ook kappen. Niet te bereiken! Spijkenisse is nog slechter bereikbaar dan het Noord-Hollandse Verloreneinde, het Groningse Tranendal en het Friese buurtschap 'de Hel'. Allemaal deprimerende plaatsnamen waar Spijkenisse aan toegevoegd kan worden als de stad zo onbereikbaar is en blijft als nu het geval is.

Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel burgemeester. Een van uw speerpunten is de criminaliteit in Spijkenisse aanpakken. U wilt dat iedereen veilig over straat kan. Nou, dan gaat helemaal lukken! Als er wat in Spijkenisse gebeurt hoeven opsporingsambtenaren alleen maar boefjes te zoeken in Spijkenisse en omgeving. Ver weg kunnen ze niet zijn en van buiten kunnen ze de stad niet bereiken!

Ik verzoek u met klem uw vuist op tafel te slaan en desnoods door tafels heen te slaan. Daar waar u invloed kunt uitoefenen, verwacht ik dat. U kunt toch niet toestaan dat uw burgers dag in dag uit prison escape Spijkenisse moeten spelen? Tijd voor concrete actie! Tijd om te laten zien wat voor vlees we in de kuip hebben gehaald met u als burgemeester!

Ik ben hoopvol. Hoopvol om de slogan van uw VVD: 'Kies voor doen'.

J.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>