Wethouders en leerlingen openden samen de nieuwe schoolbieb.
Wethouders en leerlingen openden samen de nieuwe schoolbieb. Foto: Anita Tempelman

Schoolbieb obs Annie M.G. Schmidt feestelijk geopend

Actueel 484 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen openden wethouders Wouter Struijk en Leon Soeterboek de gloednieuwe schoolbibliotheek in openbare basisschool Annie M.G. Schmidt in Maaswijk. Het is één van de vijf bibliotheken die dit jaar in scholen in Spijkenisse de deuren opent.

Voorafgaande aan de officiële opening las school-voorleeskampioen Koen uit groep acht eerst nog een stukje voor uit 'Sjakie en de Chocoladefabriek'. Ook vertelde Bas Snijder, specialist educatie van Bibliotheek de Boekenberg, een spannend verhaal aan alle leerlingen van de school die bij de opening aanwezig waren.

Het initiatief voor de schoolbibliotheken is mogelijk door samenwerking van gemeente, bibliotheek en de basisscholen, die daarmee lezen en leesplezier van kinderen willen bevorderen. Twee weken geleden werd ook een schoolbibliotheek in cbs Marimba (Sterrenkwartier) geopend en gisteren gebeurde hetzelfde bij obs Vogelenzang op de locaties Vriesland en Vogelenzang Zuid. Als binnenkort bovendien de schoolbieb in kbs De Akkers opengaat zullen in 13 basisscholen in Spijkenisse boeken kunnen worden geleend. In diverse scholen in andere kernen van Nissewaard zijn inmiddels ook al schoolbibliotheken te vinden. Het uitlenen van de boeken, gebeurt door vrijwilligers, ouders en leerlingen van de school.

Bibliotheek en gemeente zouden graag in elke basisschool een schoolbibliotheek willen realiseren. De scholen moeten daarvoor een bijdrage van 10 euro per leerling betalen. De bibliotheek zorgt voor een gevarieerd aanbod aan jeugdboeken en daarnaast maatwerk op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid. Dit bestaat onder andere uit op school verzorgde lessen voor leerlingen, leerkrachten en ouders/vrijwilligers. Het streven is om in Nissewaard vijf schoolbibliotheken per jaar te openen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant