Afbeelding
Foto: Madeleine de Haas

VVD: Renoveer de Spijkenisserbrug eerder!

Politiek 948 keer gelezen

Spijkenisse - 'We verplaatsen ons allemaal voortdurend. Om van huis naar werk te gaan, om boodschappen te doen of om familie en vrienden te bezoeken. Je wilt zonder gedoe vlot van A naar B. Daarom is een goede bereikbaarheid voor de VVD een prioriteit', begint lijsttrekker Igor Bal.

'De afgelopen periode zien we dat er, ondanks de inspanningen van Rijkswaterstaat, opnieuw veel storingen aan de bruggen zijn. Bizar en onacceptabel: files tot aan Delft, het wegennet ontwricht in de hele Rotterdamse regio, de Rotterdamse haven slecht bereikbaar, maar vooral vervelend voor ons, als inwoners. Te laat thuis voor het eten, te vroeg weg voor werk. VVD-Kamerlid Dijkstra heeft daarom Kamervragen gesteld aan de minister. Dat de brug gerenoveerd wordt is het enige juiste antwoord, maar de VVD – lokaal en in de Tweede Kamer – wil niet langer wachten en roept de minister op de renovatie eerder dan gepland uit te voeren.

'De komende tijd moet er meer gebeuren om de bereikbaarheid te verbeteren. Dat betekent dat we op een extra Hartelbrug inzetten, omdat 'ie niet al te duur is, makkelijk en snel aan te leggen is. Verder moet volop ingezet worden op de aanleg van een A4-Zuid mét tunnel. De afgelopen jaren is oud-wethouder Mourik - en dat stokje is enthousiast overgenomen door wethouder De Graad, haar opvolger – volop actief geweest op het bereikbaarheiddossier en met resultaat: er komt een onderzoek dat door de minister wordt ondersteund om van plan naar actie te komen en de Spijkenisserbrug wordt eindelijk gerenoveerd. Daar is mede dankzij aandringen van onze bestuurders geld voor vrijgemaakt in Den Haag. Klagen mag, maar 'gewoon doen' is de oplossing. '

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant