Zuidland en de Beerenplaat zouden windmolenvrij blijven.
Zuidland en de Beerenplaat zouden windmolenvrij blijven. Foto: PZH

LOB wil duidelijkheid over windmolens in de polder Zuidland en de Beerenplaat

Politiek 879 keer gelezen

Eind december 2017 heeft de provincie een besluit genomen over de plaatsing van windmolens in verschillende gemeenten in Zuid Holland. De gemeenten op Voorne Putten hebben samen afspraken gemaakt over de locaties. Op het laatste moment is er besloten om Hellevoetsluis meer tijd te geven om een alternatief te vinden voor de locatie Entree Zuid N57. Snel daarna verscheen een artikel in het AD dat dit zou kunnen betekenen dat de plaatsing van windmolens in de polders bij Zuidland en Beerenplaat weer actueel zou kunnen worden.

LOB heeft onmiddellijk schriftelijke vragen gesteld aan het College van Nissewaard en verzocht om een krachtig signaal aan de provincie te geven, dat dit tegen de gemaakte afspraken is.

Op 16 januari  heeft de provincie op haar website de afspraken met Hellevoetsluis gepubliceerd; daar is ook een brief aan Hellevoetsluis opgenomen en in die brief wordt gewezen op de mogelijkheden van de plaatsing van windmolens in de polders Zuidland en de Beerenplaat. Aan Hellevoetsluis wordt gevraagd om te onderzoeken of er voldoende maatschappelijk draagvlak is voor die locaties.

LOB heeft tijdens de raadsvergadering van 31 januari een motie ingediend waarin het College van Nissewaard wordt verzocht geen enkele medewerking te verlenen aan verzoeken van Hellevoetsluis en er bij B&W van Hellevoetsluis op aan te dringen dat zij de alternatieven vooral op het eigen grondgebied moeten zoeken. De motie is unaniem aangenomen.

LOB blijft toch niet helemaal gerust over de gang van zaken en daarom heeft LOB het College nog een aanvullende vraag gesteld: 'Mocht Hellevoetsluis desondanks toch een onderzoek starten naar maatschappelijk draagvlak voor de locaties Zuidland en Beerenplaat, dan wil LOB dat het College een afschrift van die rapportage ontvangen.'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant