Afbeelding
Foto: René Bakker

Avontuurlijk nieuw schoolplein ‘Hoorndol’ in gebruik genomen

Algemeen 605 keer gelezen

Oudenhoorn – Vanmiddag werd het geheel vernieuwde schoolplein van obs De Hoorn feestelijk in gebruik genomen. De renovatie was een idee van de leerlingen van de vorige groep acht, die vorig jaar zomer 'afzwaaiden' op de basisschool.

Nadat het oude schoolgebouw afgestoten was en de nieuwe basisschool in het naastgelegen Dorpshuis geïntegreerd werd, was het volgens de scholieren hoog tijd voor een facelift van het tussen de oude en nieuwe school gelegen schoolplein. De leerlingen gingen zelf vorige zomer al aan de slag met het organiseren van een sponsorloop, die maar liefst € 1600,00 opbracht, het maken van een maquette en moodboard om aan te geven hoe het plein zou moeten worden en door met jongerengroepen in gesprek te gaan om hun ideeën te polsen.

Ouderraad en schoolbestuur zochten en vonden sponsoren en fondsen die de benodigde financiële en materiële hulp konden bieden. Vader Sjoerd Hijgemann, van beroep hovenier en docent Stedelijk Groen op een vmbo school en actief in de plaatselijke speeltuinvereniging De Speelwei, tekende voor het ontwerp.  'Misschien wel het mooiste schoolplein van Voorne en Putten', aldus wethouder Kees Dijkman die de opening bijwoonde. Ook de kinderen van groep acht van dit schooljaar hielpen flink mee bij de totstandkoming van het prachtige schoolplein. Zij zaagden samen met de voormalige leerlingen van groep acht een boomstam door, waarmee 'Hoorndol' officieel geopend werd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant