De dames van Spivo spelen volgend jaar weer in de tweede divisie.
De dames van Spivo spelen volgend jaar weer in de tweede divisie. Archieffoto: Peter de Jong

Dames Spivo keren weer terug naar tweede divisie

Sport 224 keer gelezen

Urmond/Spijkenisse – Spivo keert na twee jaar afwezigheid weer terug in de tweede divisie van de volleybalcompetitie. Na in de reguliere competitie als tweede te eindigen volgde afgelopen week nog een heerlijk toetje voor de dames uit Spijkenisse. Via de nacompetitie, waarin ook Le Dub uit Budel en ADC uit Urmond speelden, kon de winnaar promoveren naar de tweede divisie.

Spivo werd de trotse winnaar van die nacompetitie. De basis legde het daarvoor al op donderdagavond in sporthal Den Oert. Spivo won redelijk eenvoudig met 3-1 van de Brabanders die streden tegen degradatie. Alleen de tweede set ging verloren.

Zaterdag afgemaakt
Voor ADC stond er niets meer op het spel zaterdag na de eerdere 3-0 nederlaag tegen Le Dub. De Spijkenissers gingen met frisse moed naar Limburg om alsnog promotie af te dwingen. Daar werd het 1-3 voor Spivo. Alleen de eerste set verloren ze, maar toch kregen ze het niet cadeau. 'Ze waren echt beter dan vorige week. We hebben het zwaar gehad, we stonden drie sets onder druk. Ik ben echt apetrots op de prestatie van de meiden. Erg leuk dat we weer terugkeren naar de tweede divisie en wat een hoop supporters waren er in Limburg, echt geweldig', meent coach Lennart Mijnans. Aangekomen in Spijkenisse werd de promotie nog even gevierd met iedereen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant