De basketballers van The Hurricanes zijn onder leiding van coach Sjarinni Tweeling na lange tijd kampioen geworden. Fotografie: Peter de Jong.

The Hurricanes florissante kampioen met aspiraties

Sport 817 keer gelezen

Spijkenisse- De basketballers van The Hurricanes zijn door een 99-70 (20-10, 14-27 (34-37), 26-16, 39-17) overwinning tegen Punch 3 kampioen geworden van de eerste klasse B en hadden zich een week eerder al geplaatst voor de play-offs.

'Je merkte vooraf de spanning in de ploeg. Ineens begon het kampioenschap te leven, ook buiten het team om. Een feestje. De spelers kregen ineens het besef dat zij moesten winnen. Het moeten werkte door in de wedstrijd, want de spelers ontbrak het aan scherpte, waren enigszins verstijft. Zo werden we in het tweede kwart helemaal weggespeeld. Normaal komen we niet zo goed uit de kleedkamer voor het derde kwart, dus heb ik gezegd dat we niet voor niets dertien wedstrijden op rij hebben gewonnen. Wilden we winnen, dan dienden we scherp uit de kleedkamer te komen voor de tweede helft. We hebben Punch vervolgens helemaal van de mat gespeeld. Vooral in het laatste kwart was het feest begonnen', aldus playing/coach Sjarinno Tweeling, die met belangstelling uitziet naar de playoffs met sterke tegenstanders als Rowic en Zoebas. 'Spelen tegen vier onbekende tegenstanders zal een grote uitdaging worden.'

The Hurricanes: Rick van Dijk (1 pnt.), Bob de Graaf (29 pnt.), Rick de Graaf, Mike Overdiep (7 pnt.), Jim Bergenhenegouwen (13 pnt.), Jeroen Hermsen (3 pnt.), Sontje Cecilia (6 pnt.), Sjarinno Tweeling (14 pnt.), Maykandro Martis (22 pnt.), Junior Cruz, Matthijs Mulder (1 pnt.), Osmir Girigorie (3 pnt.).