Afbeelding

Meer zorg voor minder geld

Gemeente 225 keer gelezen

Heeft u een laag inkomen? Dan betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering!    

U heeft recht op goede zorg. Ook als u een lager inkomen heeft of een uitkering krijgt. Zeker als u vanwege een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten heeft. Daarom betaalt de gemeente Nissewaard mee aan de kosten voor de premie van een goede zorgverzekering. Zo blijft de premie betaalbaar, bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten aanzienlijk.

De gemeente biedt u deze verzekering aan in samenwerking  met zorgverzekeraar CZ. Er zijn twee pakketten, die beide bestaan uit de verplichte basisverzekering en een aanvullende verzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Het ene pakket biedt extra vergoedingen voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten. Het tweede pakket is voor  chronisch zieken of gehandicapten. Extra in deze verzekering is onder andere een vergoeding voor persoonsalarmering, eigen bijdrage vervoerskosten, reiskosten ziekenbezoek en een hogere vergoeding voor fysiotherapie. Informatie over de vergoedingen in de pakketten kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl.

Of u in aanmerking komt voor de zorgverzekering hangt af van uw gezamenlijke netto maandinkomen. U komt in aanmerking als dit lager is dan 130% van de bijstandsnorm. Is dit hoger, dan helaas niet.

Is uw inkomen minder dan 110% van de bijstandsnorm dan is de bijdrage van de gemeente € 30,- per betalende persoon per maand. Ligt uw inkomen tussen de 110 en 130% van de bijstandnorm dan is de bijdrage € 20,- per betalende persoon per maand. Informatie over de bijstandnormen vindt u op www.nissewaard.nl.

Premies
Pakket Gemeente Extra biedt extra vergoedingen voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten.  De premie bedraagt € 142,53 per persoon per maand (exclusief bijdrage gemeente).

Pakket Gemeente Extra uitgebreid voor chronisch zieken of gehandicapten, is speciaal bedoeld voor mensen met steeds terugkerende ziektekosten. Extra in deze verzekering is onder andere een vergoeding voor persoonsalarmering, eigen bijdrage vervoerskosten, reiskosten ziekenbezoek en een hogere vergoeding voor fysiotherapie. De premie bedraagt € 150,72 per persoon per maand (exclusief de bijdrage van de gemeente). Voor dit pakket geldt dat het verplicht eigen risico van € 385,00 over 10 termijnen vooruit betaald dient te worden. Het bedrag dat niet wordt gebruikt ontvangt de verzekerde terug in april van het volgende jaar.

Overstappen
U kunt in de maand december 2016 overstappen naar deze verzekeringen. U moet de oude verzekering uiterlijk 31 december 2016 opzeggen. Vanaf januari volgend jaar valt u onder de nieuwe verzekering. U kunt u zich nu al aanmelden via de website www.gezondverzekerd.nl. U kunt ook overstappen door te komen naar de inschrijfdag op donderdag 15 december van 9.00 tot 15.30 uur op het Plein Werk en Inkomen (Uitstraat 8-18 Spijkenisse). Neemt u dan bewijzen mee van netto inkomsten over de laatste 2 maanden, een geldig legitimatiebewijs, de oude verzekeringspolis en een bankpas mee.

Meer informatie vindt u op www.nissewaard.nl en op www.gezondverzekerd.nl. Heeft u een vraag over een vergoeding, neem dan contact op met de CZ Klantenservice, telefoonnummer 0900 0949.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant