Richard Koutstaal wil met SC Botlek dit jaar meedoen om de prijzen. Archieffoto: Peter de Jong
Richard Koutstaal wil met SC Botlek dit jaar meedoen om de prijzen. Archieffoto: Peter de Jong

Richard Koutstaal gaat voor prijzen met SC Botlek

Sport 266 keer gelezen

Spijkenisse – Afgelopen seizoen was een jaar waarin Richard Koutstaal voor het eerst bij SC Botlek aan de slag ging als coach. Tot op het einde deed de ploeg mee voor een plek in de nacompetitie want aan Nieuwenhoorn kon niemand tippen. Toch was het de ploeg uit Spijkenisse die voor een stunt zorgde en de kampioen beentje lichtte. Aan het einde werd er toch geen nacompetitie gespeeld. 'Dat was vreemd, voor het eerst in acht jaar geen toetje', zegt de oefenmeester.

Alex Hordijk

Terugkijken op de competitie van afgelopen jaargang deed Richard Koutstaal de afgelopen weken in Turkije. 'Als je alles de revue laat passeren, dan moet je tot de conclusie komen dat we tegen de lage clubs veel punten hebben laten liggen. Soms stonden we voor en verloren we nog. We hebben geen prijs gepakt en dat was toch de doelstelling van ons. Dan is het heel erg zuur als je op het einde nog maar één punt tekort komt voor nacompetitie', moet Koutstaal concluderen.

Bepalende spelers vertrokken
Bij de club van sportpark De Brug vertrokken mensen die een scorend vermogen hadden als Juliën Gret, Louis Salacroup en Ralf van der Meer. Toch denkt Richard Koutstaal dat deze mensen goed zijn opgevangen. 'Je weet in de voetballerij dat mensen kunnen vertrekken. Het is spijtig dat mensen die aardig konden scoren vertrokken zijn. Op deze positie hebben we dan ook bewust naar vervanging gekeken. De meeste kwamen uit zichzelf naar SC Botlek toe, of we hebben een telefoontje eraan gewaagd als we wisten dat mensen elders wilde vertrekken. Je kunt nu nog niet zeggen, met de mannen die uit de eigen jeugd komen, dat ze de spelers die vertrokken zijn kunnen doen vergeten. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen', aldus de trainer.

Nieuwe tegenstanders
Vrijdag maakte de KNVB de nieuwe indeling bekend. Hierin zijn veel nieuwe tegenstanders voor SC Botlek. 'Als je kijkt naar de ploegen die je vorig jaar hebt gehad, dan zijn dat maar zes tegenstanders. Voor ons komen er dus acht nieuwe tegenstanders bij. Het is leuk dat er weer twee ploegen van Goeree Overflakkee bij zitten. Kijkend naar de indeling dan zijn het op drie ploegen na allemaal derde klassers. FC Charlois en De Jonge Spartaan komen uit de derde klasse. Bolnes degradeerde uit de tweede klasse en zal hoge ogen willen gooien. Als je degradeert wil je zo snel mogelijk terug naar waar je vandaan komt.

Prijs pakken
Richard Koutstaal is duidelijk in wat hij wil voor de komende periode. 'We moeten dit seizoen een prijs pakken. Dus ik wil minimaal een periodetitel. Gezien de nieuwe indeling is dat best een hele lastige. De andere ploegen hebben zich uitstekend versterkt. Bolnes gaat voor de titel en dan zouden wij eigenlijk op plek twee moeten komen. Echter ploegen als Rijnmond Hoogvliet Sport, Rhoon, Vlotbrug en Pernis zijn ook sterke ploegen. Wij hebben vorig jaar ook moeite mee gehad met die ploegen, dus het is geen gemakkelijke klus, maar het moet kunnen', meent Koutstaal.

Tevreden
Na het seizoen is Koutstaal pas tevreden als zijn doelstelling gehaald zijn. 'Nacompetitie en promotie zouden echt geweldig zijn. We zijn daar eigenlijk al sinds vorig jaar mee bezig bij SC Botlek. We hebben als het goed is iedereen beschikbaar als we op 23 juli gaan starten met de voorbereiding. Alleen is het afwachten hoe Dylan van Gelder terugkeert. Hij is lang weggeweest, maar zou ook weer moeten kunnen starten. We gaan dat direct bij aanvang van het voorseizoen bekijken. Ik kijk er nu alweer naar uit dat het gaat beginnen', zegt Richard Koutstaal tot besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant