Niets is leuker dan spelen met modder. Fotografie: René Bakker.
Niets is leuker dan spelen met modder. Fotografie: René Bakker.

Een frisse modderdag in Geervliet

Actueel 149 keer gelezen

Geervliet - Ook in de Bernisse vlakbij Geervliet konden de kinderen vandaag hun hart ophalen in de modder.

Ondanks het natte weer van de laatste weken was niets aan het toeval overgelaten. Voordat de kinderen arriveerden was de firma Minekus uit Zuidland bereid gevonden om met een waterwagen nog eens duizenden liters water te sproeien boven het strandje. Voldoende om er voor te zorgen dat je tot je enkels wegzakte in natte brij.

Rond twee uur kwamen de eerste kinderen schoorvoetend de kant op van het modderstrand. Ondanks het feit dat het zonnetje zich af en toe liet zien was het, door de stevige wind, best wel fris voor de deelnemers. Dat mocht de pret niet drukken, want al snel waren ongeveer 40 kinderen aan het spelen in de modder en in het water. Enkele moeders lieten zich niet onbetuigd. Zij sprongen ook naar hartenlust in de diepe plassen of gooiden met modder. Voor de allerkleinsten was voldoende speelgoed om zich te vermaken.

Voor de inwendige mens was ook gezorgd door Annet Schipper, combinatie functionaris van de gemeente Nissewaard. Met siroop en koek konden de kinderen weer op krachten komen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant