Ad Reijtenbagh wil met Hekelingen graag een stapje hogerop. Archieffoto: Peter de Jong
Ad Reijtenbagh wil met Hekelingen graag een stapje hogerop. Archieffoto: Peter de Jong

Ad Reijtenbagh wil een stap hoger met Hekelingen

Sport 285 keer gelezen

Hekelingen – Hij is al zestien jaar trainer van een eerste elftal en komend seizoen gaat hij aan zijn vierde seizoen beginnen bij VV Hekelingen. Trainer Ad Reijtenbagh heeft het op sportpark 't Spui enorm naar zijn zin. Voor komend seizoen wil hij het team nog verder professionaliseren.

Alex Hordijk

Afgelopen seizoen deed Hekelingen het helemaal zo slecht nog niet. De ploeg speelt sinds de definitieve overstap van zondag naar zaterdag in de vierde klasse en eindigde afgelopen voetbal jaar op de vijfde plaats.

Meer ingezeten
'Achteraf denk ik dat er voor ons meer had ingezeten. Op bepalende momenten gaven we niet thuis. Dat kwam ook door blessures en andere omstandigheden. Vooraf had ik vorig seizoen echter gezegd, dat als we rond de vijfde plek zouden eindigen. Dat het prima zou zin. We zijn als vijfde geëindigd, maar we hadden ook onze slag kunnen slaan in sommige duels. Dan hadden we nog voor een plek in de nacompetitie kunnen spelen', meent de oefenmeester van Hekelingen.

Mutaties
Dit seizoen vertrekt een aantal spelers en zijn ook een aantal (oud) spelers weer terug gekeerd op het oude nest. Wesley de Vos vertrok naar Charlois en Tron Anderson en Heily Martis komen nu voor SCO'63 uit. De nieuwkomers hebben de nodige ervaring. 'Fabrizio Fortes Varela speelde het laatste bij DBGC dat kampioen werd in de derde klasse. Hij vindt het leuk om bij Hekelingen terug te keren bij een leuke, jonge talentvolle ploeg', meent Ad Reijtenbagh. Zijn broer Edinho keert ook terug bij de club en is in de leeftijd van de meeste jongens. Mark Wolbers is een nieuwkomer die overkomt van Simonshaven, mijn oude club. Hij heeft daar als scorende middenvelder er 15 in geschopt, dat is de helft onze hele productie dit seizoen', meent de inwoner van Vierpolders.

Meuldijk nog niet inzetbaar
Wie ook terugkeert bij Hekelingen is Wesley Meuldijk. Hij komt van derde klasser 's-Gravendeel. Het zal echter nog een goed half jaar duren voordat hij weer in de clubkleuren van Hekelingen zal schitteren. 'Anderhalve maand geleden is hij geopereerd aan zijn knie. Daar staat gewoon drie kwart jaar voor. Als we geluk hebben kunnen wij hem zien spelen na de winterstop. Hij heeft nog een aardige revalidatie te gaan, maar daar wordt hij in begeleid door het totale begeleidingsteam bij Hekelingen', weet Ad Reijtenbagh te vertellen.

Ambities
'Ik vind zeker dat we wel hogerop kunnen. We moeten dit seizoen minimaal nacompetitie kunnen spelen. We hebben de potentie daarvoor. Vorig jaar hadden we echt moeite om tot scoren te komen. Er komen naast de eerder genoemde aanwinsten en jongens die al in de groep zaten ook nog een aantal A-spelers door. Daarnaast moet je toch nog wachten wat de nieuwe ploegen in onze competitie gaan doen en in welke poule we zitten.We hebben aangegeven dat we graag tegen eilandse clubs spelen. Daar zijn in vergelijking met vorig jaar ook drie nieuwkomers. Rockanje is gedegradeerd, Abbenbroek komt over van de zondag en hoe gaat GHVV'13, het gefuseerde Bernisse en PFC het doen, maar ik heb er vertrouwen in', meent de 47-jarige trainer, die in het dagelijks leven agrarisch medewerker is in Brielle.

Naar de zin
De oefenmeester heeft het al drie jaar naar zijn zin in Hekelingen. 'We hebben een perfecte begeleiding en regelen eigenlijk alles ook voor de jongens. Het complex bij ons is waanzinnig. Als het regent kunnen we trainen op kunstgras. Ik heb het goed naar mijn zin', zegt Reijtenbagh tot besluit. Op 30 juli speelt hij de eerste oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant