De dolgelukkige winnaars. Foto: René Bakker.
De dolgelukkige winnaars. Foto: René Bakker.

Winnaars Jeugdolympiade gehuldigd

Actueel 130 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag zijn de leerlingen van groep 6 van CBS Het Baken gehuldigd. Zij zijn de grote winnaars van de finale van de Jeugdolympiade hier op Voorne Putten.

Het begon allemaal op 12 april van dit jaar. Op en rond de atletiekbaan van Spark wisten de leerlingen van groep 6 zich te kwalificeren voor de finale in Brielle op 26 mei. En daar bleken zij weer de sterkste. Ruim 40 scholen (ongeveer 1100 leerlingen) uit Voorne Putten hebben uiteindelijk meegedaan aan deze Jeugdolympiade. Alleen met die gedachte al is het winnen van de finale een enorme prestatie.

Goudkleurige medailles en goudkleurige bekers
Wethouder Hamerslag sprak de leerlingen toe op het schoolplein. Ten overstaan van alle klassen en ouders van de leerlingen van groep 6, zei hij: 'De gemeente is natuurlijk heel trots op jullie prestatie. Jullie zijn de besten van Voorne Putten. CSG Het Baken mag enorm blij zijn met dit resultaat'. Vervolgens reikte de wethouder aan iedere leerling een door de ouders geschonken goudkleurige medaille uit en namens de gemeente een goudkleurige beker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant