Archieffoto René Bakker.
Archieffoto René Bakker.

Kerstmarkten

Actueel 293 keer gelezen

Sinterklaas is terug naar Spanje, nu is het tijd om het huis in kerstsfeer te brengen. Alles wat daarvoor nodig is, is verkrijgbaar op diverse kerstmarkten die de komende weken in Nissewaard gehouden worden. Hieronder een overzicht:

Kerstmarkt Hekelingen

Op 11 december organiseert Dorpsvereniging Hekelingen de wel bekende kerstmarkt, dit jaar op het plein bij het Dorpshuis. Er zijn leuke kraampjes, live muziek, Glühwein, warme chocolademelk en heerlijk eten bij de standhouders.Aanvang: 18.00 uur.

Kerstmarkt Vijferhof

Op 12 december bent u tussen 11.00 en 16.00 uur welkom op de Kerstmarkt van Philiadelphia-Vijverhof, Libelleveen 200 in Spijkenisse. Hier vindt u zelfgemaakte koekjes, kerstboomversiering, kerstkaarten, waxinelichtjhouders en diverse andere handgemaakte kerstartikelen. Uiteraard kunt u ook genieten van een hapje en een drankje.

Kerstmarkt De Akkers

Wijkgroep De Akkers houdt haar jaarlijkse kerstmarkt op 12 december in wijkcentrum De Akkers. U bent welkom tussen 8.30 en 15.00 uur.

Kerstmarkt Zuidland

Het centrum van Zuidland verandert op 12 december in een kerstdorp. Tussen 10.00 en 17.00 uur vindt hier de kerstbraderie plaats op de Breedstraat, Dorpsstraat, Kerkstraat, de Ring, Raadhuisstraat en in het Slandshof.

Op de kerstbraderie vindt u kramen met een grote diversiteit aan handel en hapjes. Ook nemen er weer verschillende winkeliers deel aan de braderie, wat voor leuke actie/korting kramen zorgt. Jong en oud vindt wel wat van zijn of haar gading. Ook zijn er kramen van verenigingen en stichtingen. Uiteraard zullen de echte standwerkers evenmin ontbreken.

Kerstmarkt Heenvliet

Dit jaar wordt alweer de 28ste Kerstmarkt in Heenvliet gehouden op zaterdag 12 december van 15.00 tot 21.00 uur op de gezellige Markt.

Kerstmarkt Heenvliet is een sfeervolle kerstmarkt met veel plezier voor jong en oud. Er zijn diverse kramen met leuke artikelen. Dit jaar is de kerstmarkt flink gegroeid. Er zullen 65 kramen staan met een zeer divers aanbod.

Intussen zorgen koor Nissewaard en zangeres Lois Meeuwsen (Lo-J) voor gezellige muziek en kunnen de kinderen zich vermaken in de draaimolen, op het springkussen en met knutselen in de schuur (een kerststukje maken, een kerstkous knutselen en een kerstlantaarn maken). Alle activiteiten zijn gratis.

Kerstmarkt De Nieuwe Brug

Op zondag 13 december organiseren de cliënten van de Nieuwe Brug tussen 11.30 en 15.00 uur een Kerstmarkt. Er zijn diverse kraampjes, waar allerlei eigengemaakte kerstspullen verkocht worden zoals kerststukjes, kerstversiering en veel houten kerstartikelen. Ook aan de inwendige mens is gedacht met braadworst, oliebollen en warme chocolademelk. Om helemaal in de stemming te komen, is er een lekker vuurtje. De kerstmarkt vind je op de M.A. de Ruijterstraat 7 in Spijkenisse.

Dickens Winterfair

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 december vindt op winkelcentrum Maaswijk de 9e Winter Fair in Dickens Stijl plaats. Vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur is er tevens een Lichtjes Parade.

Kerstmarkt Winkelhart

Het centrum van Spijkenisse staat het weekend van 19 (10.00-17.00 uur) en 20 (12.00-17.00 uur) december in het teken van Kerst. Verspreid door het centrum staan diverse kramen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant