Edwin Ooms, fotografie Peter de Jong
Edwin Ooms, fotografie Peter de Jong

Volleybalclub Bernisse voelt zich thuis in de Drenkwaard

Sport 596 keer gelezen

Zuidland- De volleyballers en volleybalsters van de Heenvlietse volleybalclub Bernisse hebben de gedwongen verhuizing van de Witte Oliphant in Heenvliet met een tussenstop in De Haveling in Geervliet naar de Drenkwaard in Zuidland met tegenzin ondernomen, maar zijn inmiddels zo gesetteld in de Slandse sporthal, dat zij er niet meer vandaan willen. 'We hebben ruim veertig jaar in de Witte Oliphant de gespeeld, maar we zijn gastvrij ontvangen', geeft Edwin Ooms aan zich met zijn clubleden thuis te voelen in de Drenkwaard.

'Doordat de toenmalige gemeente Bernisse de sporthal had verhuurd aan de club van John van der Spek, was er voor ons geen plaats meer', gaat de penningmeester en de coach van zowel het eerste team van de vrouwen als van de mannenequipe van Bernisse verder. 'We moesten op zoek naar een andere locatie, dus werd het De Haveling. Maar daar kregen we op de dinsdagavond slechts twee uur om te trainen en dat was veel te weinig. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in de Drenkwaard in Zuidland. Het is na de wedstrijd gezellig in de kantine. Iedereen heeft het naar zijn zin.' De algehele verhuizing van de volleybalteams lijkt een kwestie van tijd. Na de definitieve fusie aanstaande zomer met Hollemare uit Zwartewaal, met voorzitter Freddy Koetse van Hollemare als de grote voortrekker, zullen ook de andere teams verhuizen naar Zuidland. 'We zijn een kleine club, komen met de leden van Hollemare en de 30 jeugdleden (allen van Hollemare, DR) erbij op een totaal van 75 leden. De jeugdleden blijven voorlopig trainen in De Haveling in Geervliet. We hebben voor de senioren in sporthal de Drenkwaard op de dinsdagavond de beschikking over drie velden, gewoon ideaal om te trainen. Zaterdagsavonds spelen we daar onze thuiswedstrijden en daarna schuiven voor de vijfde of soms zesde helft bij aan de bar. Je merkt nu dat iedereen het weer naar zijn zin heeft.'

Uitbreiding
'Nu we in Zuidland spelen willen we het ledenaantal, en dan vooral bij de jeugd omhoog brengen', vervolgt Edwin Ooms zijn betoog. 'De club mag ook weer niet té groot worden, want je hebt daarbij ook veel vrijwilligers nodig en die liggen ook niet voor het oprapen. Iedereen draagt zijn steentje bij. We zullen zelf scheidsrechters moeten regelen en mensen die na de training en de wedstrijden de spullen opruimen. Elk lid draagt in een rouleersysteem zijn steentje bij.' Dat de zaalsport in zijn algemeen wat minder jeugdleden trekt baart ook Edwin Ooms zorgen. 'Ik denk dat veel kinderen zoals bij ons in de regio toch meer kiezen voor het voetbal, maar ook de social media is een grote concurrent. Je ontkomt er weliswaar niet aan, maar ik vind het belangrijk dat kinderen buiten moeten spelen, zich kunnen bewegen en moeten sporten. Bij het opzetten van een goede jeugdafdeling zul je ook een groot aantal vrijwilligers moeten hebben en dat wordt ook een stuk lastiger omdat je in de regio nu eenmaal te maken hebt met wisselende diensten en daarbij gebonden bent in de weekenden.' 

Sportief
Het vergaat de volleybalteams van Bernisse op sportief gebied ook weer goed. De selectieteams van Bernisse worden bij de mannen gesponsord door Autocenter Piet Ooms (trainingspakken en tassen) en ROFM van Roderick van Heijningen (tenue) en de vrouwen worden in de kleding gestoken door Imatech uit Hellevoetsluis. 'We draaien zowel met de vrouwen als met de mannen goed mee in de subtop van de tweede klasse', sluit Edwin Ooms af. 'Vorig jaar verliep dat een stuk minder, dus is het leuk dat je ook weer regelmatig een overwinning kunt vieren.' De mannen, die het moeten stellen zonder de aan zijn heup geopereerde Roderik van Heijningen en Arwin Vis, wonnen met 4-0 (25-15, 25-17, 25-7, 25-23) van RVC/Libanon '50 3 en de vrouwen wonnen eveneens met 4-0 (25-12, 25-9, 25-10, 25-9) van Volley Meerkerk 3. 'Jaco Zaal speelde bij de mannen met een sterke setup en een prima blokkering heel sterk', aldus playing/coach Edwin Ooms. Bij de vrouwen ontbraken Truus Verhoef, Aletta van der Ploeg, Yolande Bauman en Charline van der Stoep. Bernisse traint op dinsdagavond vanaf 19.30 tot 22.00 uur in sporthal Drenkwaard in Zuidland.

Bernisse (vr.): Eugenie Ooms, Jolanda Pols, Lisenka Brons, Karin Bon, Jantina Poldervaart, Simone Westdijk, Marjolein van Bochove.
Bernisse (mannen): Onno van der Knaap, Jaco Zaal, Sebastiaan Vermeul, Freddy Koetse, Ad de Wilde, Sander van Linschoten, Edwin Ooms.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant