SCO'63 verloor zaterdag op sportpark Oostbroek met 0-1 van Meeuwenplaat. Foto: Aad van der Voorn

SCO'63 start beker met nederlaag tegen buurman

Sport 194 keer gelezen

Spijkenisse – Het eerste bekerduel tussen SCO'63 en buurman Meeuwenplaat uit Hoogvliet is een overwinning geworden voor de gasten van de overzijde van de Spijkenisserbrug. De ploeg van de nieuwe trainer Peter Hoek ging met 0-1 onderuit, tegen de ploeg van oud-SCO'63 coach Ronald van der Zalm.

De stand was al bij rust bereikt door een treffer van Arthur Movsesjan. 'Ik vond Meeuwenplaat zeker geen verkeerde ploeg. Voor rust waren zij absoluut heer en meester. Wij zetten er helemaal niets tegenover. Na rust was het beeld eigenlijk andersom. We kregen genoeg kansen en misten ook nog een penalty. Helaas eindigde beide ploegen met tien man', zegt Peter Hoek na het duel. Bij de Spijkenissers werd Arno van Lieshout met rood weggezonden.

Goed keeperswerk
'Uiteindelijk is de uitslag terecht. We hadden voor rust met 3-0 voor moeten staan, maar er was goed keeperswerk van Jerome van Oosten bij SCO'63', zegt Marco Gouw namens Meeuwenplaat. Dinsdag (vanavond) speelt SCO'63 tegen Nieuwenhoorn en zaterdag wacht Goudswaardse Boys als tegenstander.