Zuidland moet nog een week wachten op het kampioenschap. Foto: Peter de Jong
Zuidland moet nog een week wachten op het kampioenschap. Foto: Peter de Jong

Zuidland mag de champagne nog niet ontkurken

Sport 303 keer gelezen

Zuidland – Het had gekund, als Oude Maas wilde meewerken, maar dat gebeurde zaterdag nog niet. Zuidland moest wachten met het kampioenschap, omdat Oude Maas van SC Botlek won. Hierdoor blijft het verschil zes punten met nog twee duels te gaan. Zelf won Zuidland met 4-2 van Strijen.

Door Alex Hordijk

Bij rust stond het 1-1. Voor Zuidland tellen alleen nog maar de punten in de komende week. Er is nog een punt nodig voor het kampioenschap. Als dat volgende week wordt behaald keert de ploeg van Adri van Tiggelen na een jaar weer terug in de eerste klasse, waar het vorig seizoen uit degradeerde. De ploeg uit Zuidland kon met een ruime voorsprong het permitteren om de laatste weken wat punten te laten liggen, via gelijke spelen. De concurrentie haakten steeds verder af. Toch ging het zaterdag op niet direct van een leien dakje.

Slechte start
Het eerste half uur was de ploeg uit Nissewaard geen schimp tegen de gemotiveerde ploeg uit de Hoekse Waard, die streden voor elk punt in hun strijd tegen degradatie. Na een kleine twintig minuten was het Stephan Baaij die de gasten vanaf elf meter op voorsprong bracht. Acht minuten voor de thee was het Topschutter Sediq Walizada die voor de gelijkmaker wist te zorgen. Na rust kwam Strijen goed uit de kleedkamer. De ploeg van Joop Mustert kwam na twee minuten zelfs weer op voorsprong dankzij opnieuw een treffer van Stephan Baaij. De gasten uit de Hoekse Waard waren nog niet uitgejuicht van vreugde of Zuidland had de gelijkmaker al op het scorebord gezet. Het was opnieuw Sediq Walizada die voor de gelijkmaker zorgde. Walizada bleek van uitstekende waarde toen hij nog voor het uur Zuidland voor het eerst in het duel op voorsprong bracht. Een kwartier voor het einde was het Marcel van der Berg die de eindstand op 4-2 wist te bepalen.

Tien man
Overigens speelde Zuidland nog een tijdje tegen een man minder, nadat Jordy van Marion bij de gasten uit Strijen naar de kant werd gezonden door scheidsrechter Metzler uit Ter Aar omdat hij zijn tweede gele kaart ontving. Vervolgens moest Zuidland afwachten wat Oude Maas dat op zes punten tweede staat deed tegen streekgenoot SC Botlek. De ploeg uit Albrandswaard won echter, zodat met nog twee duels te gaan het verschil zes punten blijft en een punt voor Zuidland voldoende is.

Zelf doen
'Het was vandaag een hele moeilijke wedstrijd. Zij willen de nacompetitie ontlopen en komen ook nog voor. Dat heeft toch een beetje met de spanning te maken. Het was een beladen duel. Vooral met de tweede ballen hadden we veel moeite. Toch de spanning voor het kampioenschap denk ik', meent van Tiggelen. Zuidland heeft nog een punt nodig voor de titel in de tweede klasse. Zaterdag gaat men naar Wieldrecht.

Bijzonderheden:
19 Stephan Baaij 0-1, 37 Sediq Walizada 1-1, 47 Stephan Baaij 1-2, 48 Sediq Walizada 2-2, 58 Sediq Walizada 3-2 en 74 Marcel van der Berg 4-2.

Scheidsrechter Metzler uit Ter Aar gaf gele kaarten aan Roy van Vugt (Zuidland), Jasper Huisman en Jordi van Marion (2x) (beiden Strijen)

Opstelling Zuidland:
Kevin de Kok; Martijn Terlouw (80 Patrick Monteiro); Marcel van den Berg; Roy van Vugt (46 Mike Fiere); Maurice Wolters; Robin van Buuren; Leon van der Steen (60 Corly Bazoer); Runell Martes, John van Tiggelen en Sediq Walizada.

Opstelling Strijen:
Kerkhof (90. Van der Pligt); Peres Maria, Burger, Van Marion, Brader; Huisman (67. Van den Berg), Baaij, Van der Werff (78. Stam), Lagerweij; Jaspers, De Man.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant