Archieffoto Peter de Jong

SV Simonshaven fleurt op tegen Egelantier Boys

Sport 207 keer gelezen

Rotterdam- SV Simonshaven heeft zichzelf verrast door op verplaatsing met 2-3 (1-3) te zegevieren over Egelantier Boys.

'Deze overwinning geeft de jongens een boost', stemde trainer Richard van der Werf zich ingenomen met de overwinning. 'Egelantier Boys stuntte door koploper GOZ in de vorige wedstrijd de eerste nederlaag toe te dienen. We stonden snel met 1-0 achter, dus dat beloofde weinig goeds. EB dacht dat het een gemakkelijk middag zou worden en dat heeft ons in de kaart gespeeld.' Simonshaven zette met de harde wind in de rug met veel passie druk op de Rotterdamse ketel. Dave van Dongen. Jeremy van de Ent en wederom Dave van Dongen bogen de achterstand nog voor rust om in een 1-3 voorsprong. 'We hebben het met een snelle tegentreffer in de tweede helft best moeilijk gehad. Zeker nadat Jeroen de Kruik er met een hamstringblessure af moest en ik kon beschikken over twee wissels. De druk was groot, maar de tien hebben het met veel strijd gehouden. Deze overwinning is de bouwsteen waar we mee verder kunnen.' De SV, dat de elfde plaats bezet in de vierde klasse F, speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark aan de Schuddebeursedijk tegen TransvaliaZW.

SV Simonshaven:  Bas Oster; Sander van Dongen (55. Carlo van der Linden), Desney Hermsen, Colin de Vries, Kevin Francois; Tom Zuidmulder, Dave van Dongen, Richard van Baalen; Björn Kommeren (70. Niek Veraart), Jeroen de Kruik, Jeremy van de Ent.