Afbeelding

Vovero laat buur Bernisse kansloos

Sport 68 keer gelezen

Rozenburg: De volleybalsters van Vovero hebben de opmars in de eerste klasse A regio Zuid voortgezet door in de eigen Rozet de derby tegen Bernisse met 3-1 (25-13, 19-25, 25-15, 25-21) zegevierend af te sluiten. De equipe van Madelon Spee is opgerukt naar de vierde plaats, terwijl de Bernisser vrouwen op de negende plaats nog boven de fatale streep huizen.

‘Na de gemakkelijk gewonnen eerste set, dachten we kennelijk dat we zo konden doorlopen,’ wees de coach van Vovero op de gemakzucht van de verloren tweede set. ‘We hadden er niet meer op gerekend dat Bernisse zou bijblijven en door een fout verlies je eigenlijk onnodig de tweede set. Ik heb tegen de meiden gezegd de scherpte en de concentratie te bewaren en dat hebben ze in de derde en ook in de vierde set goed begrepen.’ Verliezend coach Edwin Ooms vond dat zijn ploeg na een zwakke eerste set met Ghiselinda van der Zee voor Yolanda Bouman via het midden goed terug kwam in de wedstrijd. Ook in de derde set liepen we tot aan 14-11 goed mee, maar gaven het daarna weg en ook in de vierde set konden we tot aan 18-16 bijblijven. Waren we iets scherper gebleven, hadden we er nog een vijfde set uit kunnen peuren,’ aldus Edwin Ooms. De Bernisser coach sprak lovend over Vovero, vooral over de jonge Floor Taillie, die bij regelmaat dodelijk door het midden kwam. Vovero kan het jaar goed afsluiten door aanstaande zaterdag om 18.00 uur in de Rozet te winnen van DVO 2. Bernisse is vrij.

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin, Petra Romeijn, Maartje de Groot, Nienke Pranger, Sharon Breukel, Monique Oldenburg en Floor Taillie.

Bernisse (vr.): Lisenka Brons, Aletta van der Ploeg, Jolanda Pols, Eugenie Ooms-Verweel, Charlin van der Stoep, Truus Verhoef, Ghiselinda van der Zee, Yolanda Bouman, Patricia Smits, Belinda Verweel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant