Foto's: Peter de Jong

Spijkenisse onderuit tegen Quick Boys

Sport 93 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse heeft zaterdag laten zien dat sommige ploegen toch nog iets te groot zijn. Na achttien jaar kwam Quick Boys weer eens op bezoek bij de ploeg van trainer Peter Wubben. Echter de Katwijkers gingen er met een 0-2 overwinning vandoor en die was meer dan verdiend.

Al vanaf de eerste minuten kreeg de ploeg uit het vissersdorp de mogelijkheden omdat Spijkenisse achterin zoekende was. Kort voor het begin viel Bart van Muijen uit met een rugblessure en dus moest men de opstelling omgooien. Milan Hoek raakte de lat in de beginfase, en Thom de Vries schoot alleen voor het doel over. Het enige wat Spijkenisse er voor rust tegenover zette was een kopbal van Juliën Gret die in handen van doelman Erwin Friebel kwam. Vervolgens was Gerard Aafjes en Thom de Vries niet trefzeker. Na een half uur was de beste mogelijkheid voor de gasten om te scoren, maar binnen een halve minuut faalde Anthony Benthem, Ronnie Verplancke en Mike Ruijter of strandde men op doelman Dyron Bijl. Kort voor rust was het Thom de Vries die een corner wist binnen te knikken. Na de thee zette Spijkenisse het defensief beter neer. Men bleef hopen op de gelijkmaker aan Spijkenisser kant, maar die kwam niet en heel veel mogelijkheden had men hiervoor ook niet gekregen van Quick Boys. Een kwartier voor het einde was het Thom de Graaf die vrij stond in het strafschopgebied en hij kon de 0-2 aantekenen. Hierna vertraagde de ploeg uit Katwijk het goed en gaf men de zege niet meer uit handen. ‘Het is een kwaliteitsverschil. Binnen een half uur had het eigenlijk al 0-4 moeten staan. We hadden nergens recht op. Daarnaast was de scheidsrechter te schijterig om de bal voor ons op de stip te leggen, dat durft hij niet bij een ploeg als Quick Boys’, zegt Peter Wubben na het duel. ‘We blijven natuurlijk hopen op de gelijkmaker zolang het 0-1 staat. Dit was voor ons een maatje te groot. Vorige week was het erg zuur. Toen was de nederlaag onnodig’, zegt Wubben. Over twee weken is RVVH de tegenstander van de Spijkenisser brigade. ‘Dat is een ploeg uit dezelfde categorie als Quick Boys. Echter je moet het alle wedstrijden proberen’, zegt Wubben tot besluit.

Bijzonderheden:

42 Thom de Vries 0-1

75 Thom de Vries 0-2

Scheidsrechter Ron Collé uit Leerdam gaf gele kaarten aan Eric Polet, Shane van den Engel, Jerson Ribiero (allen Spijkenisse) en Thom de Vries (Quick Boys).

Opstelling Spijkenisse: Dyron Bijl, Lennart Krijger; Breuklin Almeida, Eric Polet, Etien Mariana; Delrencio Dos Reis (32 Ruperto Dorothea), Shane van den Engel, Mark Bevaart; Jeffrey Duijnstee (76 Emir Jasarevic), Jerson Ribeiro en Juliën Gret (66 Jazzy Adams).

Opstelling Quick Boys: Erwin Friebel; Anthony Bentem, Mike  Ruijter, Mike Derlagen,Ronnie  Verplancke; Milan  Hoek, Philippe den Hartog; Maarten Woudenberg; Harry Zwarthoed (67 Tommy Bekooij), Gerard Aafjes en Thom de Vries (81 Jeroen Ketting).