Afbeelding

Bouwkosten theater binnen budget

Actueel 342 keer gelezen

Spijkenisse - De totale bouwkosten van het nieuwe Theater de Stoep blijven binnen de door de raad beschikbaar gestelde krediet, zo maakte de gemeente vandaag bekend.

Binnen budget
Er blijft iets meer als twee ton over, misschien wel meer omdat er een paar kleine bouwkundige aanpassingen zijn uitgevoerd. Ook de inrichting van de foyer en de exloitatie vallen misschien minder duur uit dan verwacht.

Subsidie voor aanleg plein
Voor de aanleg en inrichting van het Theaterplein heeft de gemeente een subsidie ontvangen van de stadsregio. Hoewel deze begin 2015 pas wordt afgerekend met de stadregio, is nu al duidelijk dat ook daar de kosten binnen het budget blijven.

Kosten opening
Bij de vergadering van de commissie Welzijn gisteravond werden er door Trots opmerkingen gemaakt over de kosten van de officiële opening. Deze opmerkingen vielen niet bij alle partijen in goede aarde en zeker niet bij wethouder Dijkman. ‘In april 2013 is besloten om € 50.000,-- te begroten voor de opening en een zelfde bedrag voor het in de markt zetten van het theater. Een theater verkoopt zich immers niet zelf.’ De opening zelf heeft rond de € 40.000,-- gekost. De rest van het beschikbare bedrag is voor een deel gebruikt om bezoekers van de voorstellingen op donderdag en vrijdag een drankje aan te kunnen bieden, de open dag mogelijk te maken en kinderen gereduceerd het theater te laten bezoeken. Daarnaast is het theater gepromoot in de regio. 'Er is dus geen ton uitgegeven voor een eigen feestje.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant