Afbeelding

Feestelijke kinderboekenweek voor Marlies Verhelst

Actueel 130 keer gelezen

Spijkenisse - Begin augustus verscheen Feestmaal voor de koning' het elfde kinderboek van Marlies Verhelst en tevens haar debuut bij uitgeverij Lemniscaat. Linde Faas maakte er prachtige illustraties bij. Het boek is een prentenboek voor kinderen van ongeveer drie tot en met zes jaar. Het boek sluit perfect aan bij het thema van de komende Kinderboekenweek, Feest.

Braille editie
Van 'Feestmaal voor de koning' verschijnt deze week een tactiele versie voor blinde en slechtziende kinderen, een editie in braille waarin ook de illustraties voelbaar zijn: het boek zit vol stofjes, lapjes en ribbeltjes. Op 3 oktober wordt dit boek feestelijk gepresenteerd in het Stedelijk Museum Zutphen. In samenwerking met uitgeverij Lemniscaat en Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, is dit boek tot stand gekomen. Bij de presentatie zijn een twintigtal blinde en slechtziende kinderen aanwezig. Muzikant Jaco van der Steen schreef een feestelijk lied speciaal voor de doelgroep van het boek. Hij zal die dag met de kinderen dit lied instuderen.

Kinderboekenweek
Het wordt  een drukke Kinderboekenweek voor de schrijfster uit Spijkenisse, die een interactief programma presenteert op scholen en in boekhandels in o.a. Amersfoort, Rotterdam, Winterswijk, Houten en Amsterdam. Zij sluit samen met de collega-schrijfsters Marte Jongbloed en Ingrid Bilardie de Kinderboekenweek op 12 oktober af met de workshop Schrijf nu ZELF een boek tijdens de Kinderboekenmarkt in het Atrium in Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant