Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Zuidland leeft nog na fraaie winst tegen Vlissingen

Sport 186 keer gelezen

Zuidland: Zuidland heeft de finale van de nacompetitie behaald door met een 4-0 (0-0) overwinning flink uit te pakken tegen GPC Vlissingen. De formatie van Tom Larssen was verplicht te winnen, want het moest een enigszins blamerende 4-3 nederlaag tegen de Zeeuwse periodekampioen uit de tweede klasse E wegpoetsen om de weg vervolgens vrij te maken voor de laatste tweekamp tegen WNC.

De club uit Waardenberg dat met 1-2 zegevierde bij Brusse Boys. De wispelturig en onberekenbare Zuidlanders begonnen heel sterk, maar ook nu weer hadden de blauw witten grote problemen in de afwerking. ‘We hebben in de eerste helft negen open kansen gecreëerd, maar hoewel zij een uitstekende keeper hadden, had het minimaal toch wel 3-0 bij de rust mogen zijn,’ stelde Larssen. Zuidland bleef druk uitoefenen op de goal van de Vlissingers en kreeg de 1-0 van Jeff Duijnstee na een uur spelen notabenen in de schoot geworpen door de “blunderende uitblinkende” doelman. De Zeeuwen namen vervolgens het initiatief, ook na de 2-0 van goudhaantje Jeff Duijnstee. Tien minuten voor tijd maakte Corly Bazoer (3-0) aan alle onzekerheid een einde en bepaalde Robin van Buuren de eindstand op 4-0. ‘Ik heb tegen Vlissingen nu een Zuidland gezien dat met een “goede kop” heb gespeeld. ‘We spelen nog twee finalewedstrijden, de ploeg is op tijd in vorm geschoten. Om het eersteklasserschap veilig te stellen mag dus niemand verzaken,’ aldus Tom Larssen. De zaterdageersteklasser speelt aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) om 14.30 uur op Groot Nibbeland tegen WNC. De return volgt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark De Korte Woerden in het Brabantse Waardenburg.

Zuidland: Kevin Bogarde; Patrick Alimasi, Marcel van den Berg, Frank Molendijk, Marc Snijders; Robert Michilsen, Maurice Wolters, Robin van Buuren (75. Romeo Romy); Runell Martis (75. Ramon de Bie), Jeffrey Duijnstee, Clint van de Veerdonk (46. Corly Bazoer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant