Afbeelding

Praktijkcollege heeft gezonde schoolkantine

Actueel 99 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteren kregen in Utrecht 22 scholen de ‘Gezonde Schookantine Schaal 2013’ uitgereikt door tv-maker Eddy Zoëy. De kantines van deze scholen voldoen aan de normen van de gezonde schoolkantine, zoals het Voedingscentrum aangeeft. Een van de scholen is het Praktijkcollege in Spijkenisse.

Zowel de overheid als het Voedingscentrum willen dat in 2015 alle schoolkantines gezond zijn. Dat houdt in dat 75% van de aangeboden producten afkomstig is uit de Schijf van Vijf. Dus fruit, broodjes en salades. Het resterende kwart bestaat uit snoep en snacks. Enkel gezonde producten aanbieden is volgens het Voedingscentrum niet realistisch. 

Steeds meer scholen komen met een gezond voedingsaanbod in de kantine. ‘Het onderwerp gaat steeds meer leven’, geeft Heleen Schuit aan. Schuit is een van de ‘brigadiers’ van de Schoolkantine Brigade die schoolbezoeken aflegt.  Zij bekijken het aanbod in de kantine en doen suggesties waarmee de school aan de gang kan. De school is immers de plek waar je jongeren bewust kunt maken van het belang van goede en gezonde voeding.  Scholen met een gezonde schoolkantine zien het resultaat. Leerlingen kiezen bewuster en dat komt de leerprestaties ten goede.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant