Afbeelding

Zomertijd!

Actueel 102 keer gelezen

Spijkenisse - Komend weekend gaat de zomertijd in. In de nacht van zaterdag op zondag mag de klok weer een uur vooruit gezet worden.

Slechts 35% van de Nederlanders weet precies wanneer de zomertijd ingaat. Iets minder dan de helft weet dat de klok een uur vooruit gezet wordt bij het ingaan van de zomertijd en dat het dan later licht en eerder donker wordt. Driekwart weet wel waarom er zomer- en wintertijd gehanteerd wordt. Namelijk om energie te besparen doordat de periode van daglicht beter overeenkomt met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn.

Eén op de drie ervaart het als vervelend dat de klok een uur vooruit gezet wordt, vooral vrouwen hebben last van het tijdsverschil (42% vs. 24% van de mannen). Wanneer men dit als vervelend ervaart, is de meest gehoorde klacht dat men zich minder uitgerust voelt en slecht wakker kan worden ’s ochtends. Vooral mensen uit gezinnen met kinderen (<18 jaar) die het verzetten van de klok als vervelend ervaren, geven aan dat zij zich minder uitgerust voelen (49% versus 37% huishoudens zonder kinderen).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant