Afbeelding

Aanhouding voor tewerkstelling illegale vreemdelingen

Actueel 51 keer gelezen

Spijkenisse - De Inspectie SZW heeft zaterdagavond in Den Haag drie verdachten aangehouden die vermoedelijk lange tijd illegale vreemdelingen te werk hebben gesteld in Nederland. Twee van de drie verdachten hebben onder meer in winkel in dameskleding in Spijkenisse.

Spijkenisse - De Inspectie SZW heeft zaterdagavond in Den Haag drie verdachten aangehouden die vermoedelijk lange tijd illegale vreemdelingen te werk hebben gesteld in Nederland. Twee van de drie verdachten hebben onder meer in winkel in dameskleding in Spijkenisse. De verdenking is dat illegalen voor de verdachten werkten op de markt en in kledingwinkels. De drie verdachten zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Den Haag en voor veertien dagen in bewaring gesteld. Het onderzoek, onder leiding van het Functioneel Parket, richt zich op een 52-jarige man en zijn 25-jarige zoon.

Zij zijn via een eigen bedrijf uitbaters van verschillende marktkramen op de markt in Den Haag. Daarnaast runt het duo diverse winkels met dameskleding in Spijkenisse, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Het personeel in de marktkramen en de winkels bestaat vermoedelijk voor een groot deel uit illegale vreemdelingen van Indiase en Pakistaanse afkomst. De derde verdachte is een 37-jarige man die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de financiën van de onderneming. Het vermoeden is dat de verdachten grote sommen geld hebben verdiend door illegalen als personeel te gebruiken.

De verdachten zouden ook uitkeringsgerechtigden als personeel hebben ingezet, evenals mensen die zwart werkten. De Inspectie SZW en het Openbaar Ministerie hebben beslag gelegd op luxe goederen en contant geld van de verdachten. Het gaat om een geldbedrag van ongeveer 15.000 euro, vele sieraden, de inventaris van de woningen en vijf auto's, waaronder diverse dure Mercedessen. Tijdens de doorzoekingen werd ook een pistool met munitie in beslag genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant