Afbeelding

Voorne-Putten Loopt!

Actueel 82 keer gelezen

Voorne-Putten - Zondag 9 september 2012 vindt de eerste editie plaats van Voorne-Putten Loopt!, een wandeltocht langs mooie en onverwachte plekken van Voorne-Putten. Met Voorne-Putten Loopt! wil de organisatiecommissie zoveel mogelijk geld inzamelen voor A Sister’s Hope Nederland.

Een stichting die al het ingezamelde geld rechtstreeks besteedt aan wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. ‘Want geld voor wetenschappelijk onderzoek is nog altijd hard nodig’, aldus Marc Noyons, samen met Sandy Riemers, Stefan Hameeteman en Martinique Nederend, organisator van de tocht.

Loop mee!
Het wandelevenement Voorne-Putten Loopt! is geschikt voor iedereen. Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 5, 10 of 20 kilometer. De wandelroutes zijn zorgvuldig samengesteld en voeren de wandelaars langs onverwacht mooie plekken. Onderweg is er van alles te zien en zorgt de organisatie natuurlijk voor het nodige vermaak. ‘Voorne-Putten Loopt! moet een jaarlijks terugkerend evenement worden, één om nooit meer te vergeten’, zo ambiëren de organisatoren. Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving, die met borstkanker te maken heeft (gehad). Alleen al daarom is het een goede zaak om mee te wandelen en zoveel mogelijk geld in te zamelen. Inschrijven kan als particulier of als bedrijf via de website www.voorneputtenloopt.nl en via www.facebook.com/voorneputtenloopt. Ook geïnteresseerde vrijwilligers en sponsors kunnen zich hier aanmelden.

Start bij scholengemeenschap Helinium
Voorne-Putten Loopt! start en eindigt zondag 9 september op het terrein van Scholengemeenschap Helinium aan de Fazantenlaan 1 in Hellevoetsluis. Onlangs organiseerde Voorne Putten Loopt! een presentatie over het wandelevenement voor alle leerlingen van Scholengemeenschap Helinium. ‘Het was aangrijpend om te zien hoe de strijd tegen borstkanker de jongeren wist te raken’, zo vertelt Marc Noyons. De leerlingen van Helinium zijn ook actief betrokken bij de wandeltocht. Zij begeleiden met verschillende werkzaamheden de start en finish op hun schoolterrein.

Borstkankeronderzoek
A Sister’s Hope is een internationale stichting die wereldwijd geld inzamelt voor borstkankeronderzoek, goede voorzieningen voor iedereen met borstkanker en het ontwikkelen en verbeteren van programma’s die op een betrouwbare manier diagnoses kunnen stellen. Dat doet de stichting onder meer door evenementen te organiseren zoals de 60K Walk, een tweedaagse wandeltocht van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De Nederlandse afdeling van de stichting is in 2006 opgericht door Martje Hoekmeijer. ‘Door marktonderzoek ontdekte ik dat slechts 25% van de aangevraagde borstkankeronderzoeken wordt gehonoreerd. Gewoon omdat er niet genoeg geld is om ze allemaal uit te voeren. Daar schrok ik van. Want juist door die onderzoeken wordt de kans op genezing groter. Dat geldt overigens niet alleen voor borstkanker, maar voor alle vormen van kanker’, aldus Martje Hoekmeijer.

Geld is hard nodig
Sinds 2010 ondersteunt ProMobility, het bedrijf van Marc Noyons, de Nederlandse stichting van
Martje Hoekmeijer. De opbrengst van Voorne-Putten Loopt! is bestemd voor twee belangrijke onderzoeksprojecten van het Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenziekenhuis (NKI-AVL), gericht op risicobepaling en behandeling van patiënten met uitzaaiingen. Geld voor onderzoek is hard nodig. Dus loop mee, help mee of doneer! Bekijk www.voorneputtenloopt.nl voor meer informatie, of bezoek de facebookpagina: www.facebook.com/voorneputtenloopt.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant