Afbeelding

Moordzaak Bernisse voor de rechter

Actueel 57 keer gelezen

Bernisse - Het Openbaar Ministerie verdenkt Ernst L. ervan in 2009 zijn ex-vrouw om het leven te hebben gebracht in het Bernisse gebied. De inhoudelijke behandeling van de zaak laat lang op zich wachten omdat er allerlei onderzoeken verricht moesten worden. Ook heeft er een reconstructie plaats gevonden op het plaats delict.

In afwachting van de behandeling was de verdachte op vrije voeten gesteld. In mei is de man in Hoofddorp in hechtenis genomen op verdenking van doodslag op zijn neef. De rechtbank in Rotterdam heeft zich vorige week bevoegd verklaard om deze zaak te behandelen, ondanks dat het feit buiten haar rechtsgebied heeft plaats gevonden. De wet biedt daar verschillende mogelijkheden voor. De twee strafzaken tegen L. worden half november tijdens een zitting behandeld. Het is volgens het OM ook van belang dat een rechter zich uitspreekt over beide zaken omdat het in beide gevallen gaat om ernstige gewelddadige feiten tegen naasten. De advocate van L. probeerde in eerste instantie om de poging doodslag behandeld te zien op de rechtbank Haarlem.

Verdachte niet aanwezig
L. zelf was niet bij de pro forma zitting aanwezig. Hij verblijft in het penitiaire ziekenhuis en zowel zijn lichamelijke als geestelijke toestand zijn slecht. Hij is gekluisterd aan een rolstoel en sterk vermagerd. Ook heeft hij suïcidale gedachten. Sinds zijn vrijlating wordt hij door de familie gezien als moordenaar van zijn ex-vrouw en heerst er een gespannen sfeer. Op het politiebureau van Hoofddorp heeft hij verklaard dat hij aangevallen werd bij het verlaten van een partycentrum en wist te ontkomen. Hij ontkent zijn neef aangevallen te hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant