Afbeelding

Spijkenisse Festival: Frank Foks

Actueel 93 keer gelezen

Spijkenisse - Ook dit jaar staat de Spijkenisser Frank Foks weer op het Spijkenisse Festival. Dit maal presenteert hij aan eigen publiek zijn debuut album.

Afgelopen jaar vertrok Frank voor een maand naar Los Angeles om daar samen te werken met de Canadese producer Bill Bell. Een producer die al eerder werkte met namen als Jason Mraz en Justin Nozuka. De opnames vonden plaats in verschillende studio’s, waaronder de Village Studios en de Stagg Street Studio. Plekken waar al eerder wereldartiesten als Johnny Cash, John Mayer, Justin Timberlake en vele anderen hun nummers opnamen.

Vergezeld door de drummer en bassist van o.a. Alanis Morissette en Rod Stewart nam Frank de elf liedjes op die zijn album ‘A Brand New Life’ telt.
Ook werd Frank nog verrast door de opkomst van singer/songwriter Ry Cuming. Die kwam direct na zijn wereldtournee met Maroon 5 langs de studio om een duet in te zingen op het album van Frank. Al deze grote namen zijn duidelijk van grote invloed geweest op de eerste langspeler van de Spijkenisser.

Thuisplaats als podium
De afgelopen vijf jaar is Frank Foks te zien geweest op het Spijkenisse Festival. Voor hem gaat er dan ook geen jaar voorbij zonder zijn stem te laten horen aan de mensen in zijn thuisplaats. ‘Ik ben enorm blij dat Spijkenisse ieder jaar weer een festival op dit formaat van de grond krijgt. Als je ziet hoe de mensen er naartoe leven en dat een aantal Spijkenissers het initiatief hebben genomen om een App te maken voor het festival, dan geeft het je een geweldig gevoel om het publiek te laten zien wat je in het afgelopen jaar hebt ontwikkeld’, zegt Frank. Voor Frank zal dit dus altijd een bijzondere plek blijven om te mogen optreden.

Toekomst
Nu het eerste album van Frank Foks uit is op iTunes, internetwinkels en in enkele winkelschappen ligt, is alle aandacht op het succes van het album gericht.’Ik wil er eerst voor zorgen dat ik alles uit mijzelf en het album heb gehaald wat erin zit. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken met dit album. Ook pas als ik dat gedaan heb zal ik me kunnen focussen op een volgend album’, vertelt Frank. Het is dus duidelijk dat Frank succes niet voor lief neemt en bereid is om er keihard voor te werken.

Voor meer informatie over Frank Foks kunt u terecht op www.frankfoks.com en natuurlijk ook via Twitter en Facebook. Voor de liefhebber is zijn album ook te verkrijgen op het Spijkenisse Festival na afloop van zijn optreden op 25 Augustus om 22.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant