Afbeelding

Meer woninginbraken en straatroven

Actueel 53 keer gelezen

Regio - Gisteren is de vierde Veiligheidsrapportage van de gemeenten van de regio Rotterdam-Rijnmond verschenen. In de cijfers van 2011 is er net als in voorgaande rapportages regiobreed een lichte daling te zien van het aantal aangiften van de meeste delicten. Dit geldt overigens niet voor woninginbraak, zakkenrollerij en straatroof.

De resultaten in de afzonderlijke gemeenten laten een minder eenduidig beeld zien. Ten opzichte van 2009 zijn er bij vrijwel alle delicten zowel stijgingen als dalingen te zien. Bij sommige delicten is vooral in de kleinere gemeenten een toename te zien. Ook de wijze waarop de burger criminaliteit ervaart ontwikkelt zich voor bepaalde vormen iets minder gunstig.

In Spijkenisse is er een stijging te zien van het aantal straatroven/overvallen in vergelijking tot de vorige rapportage in 2009. Ook het aantal aangiften van zakkenrollerij is gestegen. Daarentegen daalde het aantal aangiften van brommerdiefstal. Ook is er minder vaak aangifte gedaan van vernieling van auto’s, al zit Spijkenisse op dat punt nog altijd in de kopgroep samen met Krimpen aan den IJssel, Schiedam, en Vlaardingen.

Aan de hand van de rapportage kunnen gemeenten vaststellen hoe het staat met de veiligheid in hun eigen gebied, maar ook hoe de situatie ten opzichte van 2009 zich heeft ontwikkeld. Ook biedt de rapportage de mogelijkheid om de 19 gemeenten onderling te vergelijken. Met dit meetinstrument beoogt het Regionaal College (de 19 burgemeesters, hoofdofficier van justitie en korpschef) het integraal veiligheidsbeleid te versterken en de samenwerking te verbeteren. De rapportage wordt tweejaarlijks uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant