Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Bloemzaadjes uitdelen voor een groenere gemeente

Algemeen 689 keer gelezen

Spijkenisse - In de week van 26 maart tot en met 1 april is het de Week van de Groene Tuin. Wethouder Chris Hottentot deelde gisteren bloemzaadjes uit bij het Winkelcentrum Maaswijk om inwoners te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen.

Iedere voorbijkomer in Maaswijk kreeg een zakje met bloemzaadjes en een flyer met de activiteiten in de gemeente tijdens de Week van de Groene Tuin. Deze worden volgende week zaterdag uitgedeeld bij tien verschillende supermarkten in de gemeente. Op deze manier wil de gemeente de inwoners alvast stimuleren om hun tuin te vergroenen. Het doel van de Week van de Groene Tuin is dat inwoners de stenen in hun tuin vervangen door beplanting. ‘Dat is belangrijk vanwege de weersystemen waarmee we te maken hebben. In de zomer is het warm en hebben we soms heftige regenbuien. Met groene tuinen wordt dit water makkelijker opgenomen in de grond. Ook zorgt een groene tuin voor verkoeling’, aldus de wethouder.

Activiteiten
De Week van de Groene Tuin is gevuld met allerlei activiteiten in Nissewaard. Zo vindt er een webinar plaats over de feiten en fabels wat betreft de groene buitenruimte en wordt een hele straat vergroend. Ook kunnen Nissewaarders zich inschrijven voor een Tegeltaxi. Deze taxi komt de gewipte tegels ophalen bij de inwoners in de gemeente. De bedoeling is dan wel dat de inwoners deze stenen vervangen door beplanting. Om de week af te sluiten kunnen inwoners zich inschrijven voor een rondvaart met de fluisterboot. Deze fluisterboot komt langs allerlei plekken in de gemeente en hier wordt meer verteld over wat je zelf kan doen om te vergroenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant