De wethouder mocht de laatste hand leggen aan het kunstwerk.
De wethouder mocht de laatste hand leggen aan het kunstwerk. Foto: Madeleine de Haas.

Onder de metrobaan loopt nu de kunstpromenade

Algemeen 22 keer gelezen

Spijkenisse - Het zal niemand ontgaan zijn dat de zuilen onder de metrobaan op het traject tussen Spijkenisse Centrum en Heemraadlaan een kleurige metamorfose hebben ondergaan.

Een twaalftal graffiti artiesten heeft de metrozuilen een ander aanzien gegeven. De ontwerpen zijn in maart door de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van ZoBlits, het Centrum voor de Kunsten, RAR, de RET en het Jongerenpanel gekozen uit 20 inzendingen.

Bernice en Mathilde van het cultuurplatform ZoBlits zijn de dragers van het project geweest, dat het resultaat is van een door de raad ingediende motie. Met ‘kwaliteitsslag metrotracé’ kreeg het college de opdracht om te onderzoeken op welke wijze de grijze metrozuilen opgeknapt en verfraaid konden worden. Wethouder Jeroen Postma opende de kunstpromenade vanmiddag door geheel in stijl de laatste letter te spuiten om een paneel dat aangeeft dat Spijkenisse kleur heeft. 

De opening werd muzikaal omlijst door DJ Quintexx. Onder het genot van een drankje en een hapje, konden de metrozuilen bekeken worden, waarbij de aanwezige artiesten desgewenst uitleg gaven. Ook konden de werken bekeken worden die in de graffiti workshop tijdens Talent op Straat waren gemaakt en was er een free-run training van Rooftop-Kings voor wie wat energie kwijt wilde.

Uit de krant

Uit de krant