Afbeelding

Rozenburg ook niet opgewassen tegen Strijen

Sport 65 keer gelezen

Strijen: Rozenburg heeft met een 3-1 (2-1) nederlaag tegen Strijen afscheid genomen van de tweede klasse D. Nick de Bil scoorde weliswaar de gelijkmaker, maar Strijen maakte het karwei toch naar behoren af: 3-1. Rob Vuik is als trainer nog nooit gedegradeerd. ‘Op papier zag het er vooraf aan het seizoen redelijk uit, maar over het hele seizoen is het toch zwaar tegen gevallen,’ verklaarde Rob Vuik in twee zinnen de afzink naar de derde klasse.

‘Hoewel we niet werden weggespeeld, misten we toch wat kwaliteit. Als we twee mensen hadden gehad, die de boel aan konden sturen en leiding geven, waren we zeker niet gedegradeerd. We zullen met z ’n allen, ik ook, de hand in eigen boezem moeten steken en in de spiegel moeten kijken en ons afvragen. Wat hebben we geleerd  om beter voor de dag te komen en wat te doen om minder goals tegen te krijgen. We zullen in de derde klasse wat zuiniger met de kansen om moeten gaan en verdedigend minder moeten weggeven. Al met al was het een teleurstellend seizoen.’ Rozenburg kan zich na de vakantie opmaken voor de al even spannende derde klasse D. ‘Ik ben blij dat de groep voor het volgende seizoen nagenoeg aanblijft waardoor we kunnen meedoen voor de prijzen. Maar zullen wel met beide benen op de grond moeten blijven door met z ’n allen te knokken om een terugkeer naar de tweede klasse te bewerkstelligen.’ Rob Vuik haalde toch nog wat positiefs uit het slecht verlopen voetbaljaar. ‘Adam Beker, Isra Fakri en Marc Mansveld zijn jonge spelers, die zeker mee kunnen doen.’ Rudy Fortes, Gerson Almeida en Kenan Yilmaz gaan Rozenburg verlaten.

Rozenburg: Stefan van Asperen; Gerson Almeida (45. Rudy Fortes), Elroy van Seventer, Stefan van Es, Adam Beker; Yoeri Bak, Kenan Yilmaz, Jeroen van Balen (65. Rik Tas); Renaldo van Emmerik, Lennard Quak, Nick de Bil.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant