Afbeelding
Foto: PR
video

Sweet Romance

Algemeen 385 keer gelezen

“Sweet Romance” is een schitterende animatie film over een romance tijdens de oorlogsjaren in Rotterdam.

De gepensioneerde Rotterdamse graficus Louis Smits kon zijn draai niet krijgen tijdens de eerste Corona Lock down in 2020. Daarom besloot hij aan een lang gekoesterde wens te beginnen. Een tekenfilm maken over hoe zijn ouders elkaar tijdens een luchtaanval hebben ontmoet en hun verdere belevenissen tijdens de oorlog.

Drie maanden lang was hij bijna dag en nacht verwoed achter zijn computer bezig om dat verhaal tot leven te brengen. Aan de hand van foto`s van plekken en straten waar het gebeurde en waar het verliefde stel woonde, maakt hij daarvoor de vele tekeningen die aaneen geregen werden tot het verhaal van zijn ouders in een film van 18 minuten. 

De film “Sweet Romance” was klaar, Louis Smits, ooit voorzitter van de Rotterdamse amateur filmclub RVSL, had een tekenfilm gemaakt. Vol trots toonde hij deze film bij enkele filmclubs en won daar prijzen mee. Zo kwam hij ook bij Bas Romeijn terecht. Hij voegde de film toe aan zijn enorme verzameling films over Rotterdam. De film is daardoor voor iedereen te bekijken op zijn website basromeijnfilms.blogspot.com .  


Uit de krant

Uit de krant