Archieffoto
Archieffoto

Bernisse krijgt te weinig tegen King Software/VCN

Sport 63 keer gelezen

Capelle aan den IJssel: De volleyballers van Bernisse zijn er niet in geslaagd om een set af te pakken tegen King SoftwareVCN 3. De Heenvlieters verloren het duel tegen de middenmoter in de regio eerste klasse A met 4-0 (25-20, 25-22, 25-22, 25-22). ‘We hebben de kansen gehad om een set te pakken, waren er in de tweede en derde set zelfs dichtbij, maar bleken niet in staat om het in de cruciale fase aanvallend af te maken,’ verklaarde playing/coach Edwin Ooms de geflatteerde nederlaag. Bernisse probeerde de wedstrijd na de verloren eerste set (25-21) te doen kantelen. Aanvankelijk lukte dat met een 22-16 achterstand niet, maar toen het scorebord eenmaal 22-22 aanwees lagen er kansen om de plooien weer glad te strijken. ‘We kregen tot drie keer toe de kans om uit een vrije aanval te scoren, maar met een uitgeslagen bal, een netbal en een bal die werd afgeblokt verloren we de set.’ Edwin Ooms en zijn mannen gingen op voor de derde uitgave, kwamen met 7-12 voor, maar de Capellenaren slopen puntje voor puntje dichterbij en eenmaal bij 22-22 liepen zij door naar 25-22. Het kruit leek voor de vierde set verschoten, maar de Bernissers kwamen bij een 19-11 achterstand nog goed terug tot 23-22, maar ook nu bleek VCN de slagvaardigste ploeg: 25-22: 4-0). ‘Nogmaals we hebben de kansen gehad, maar staan met lege handen. We zullen zaterdag vol gas moeten geven tegen DVO, want anders komen we wel heel dicht bij de laatste plaats.’ Jaco Zaal was er bij Bernisse niet bij. De Heenvlieters, die de negende plaats bezetten, spelen aanstaande zaterdag om 20.00 uur in De Witte Oliphant de cruciale degradatiewedstrijd tegen DVO uit Oud-Beijerland

Bernisse (mannen): Edwin Ooms, Sander van Linschoten, Coert de Gier, Sebastiaan Vermeul, Roderick van Heiningen, Freddy Koetse, Onno van der Knaap.