Afbeelding

Expositie van het werk van Jan Hauwert en Arie Meuldijk

Algemeen 454 keer gelezen

Spijkenisse - Een bijzondere combinatie van werk van twee kunstenaars van Regio Art Rijnmond is vanaf 29 mei t/m 10 juli te zien in galerie Regio Art Rijnmond, Noordeinde 7 Spijkenisse. 

In eerste instantie leek het werk van Jan Hauwert en Arie Meuldijk raakvlakken te hebben vanuit hun beider fascinatie voor de natuur. Zowel Jan als Arie is erg geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. 

Het werk van Jan herken je aan het veelvuldige gebruik van de collagetechniek. Hij gebruikt oude stukken behang en stelt daarmee vormen van gebergten samen. Arie schildert met aquarelverf of acryl onder andere bloemen en ander groen in verschillende stadia: in de knop tot aan het verrottingsproces. 

Tijdens de expositie is van Arie werk te zien dat naast bloemen en planten ook impressies toont van Cambodja, een van de bestemmingen van zijn vele buitenlandse reizen. Arie wil graag de schoonheid tonen van vormen en tegenvormen die hij vindt in zijn onderwerpen in cultuur en natuur. 

Jan Hauwert is persoonlijker gaan werken en verbeeldt zijn strijd rondom de LHGBTQIA+-problematiek. Het werk is indringend en confronterend. Jan werkt nog steeds met stukken behang, maar combineert die nu met plaatjes uit pornobladen, stoffen, objecten of andere materialen. Het gaat Jan nu vooral om de inhoud. Hij zoekt daarbij nu naar de voor hem juiste verbeelding. Soms behoorlijk expliciet, soms wat meer verhullend.

Waar de mannen eerder overeenkomsten leken te hebben wat betreft hun uitgangspunt - de natuur - is dat veranderd in wat gezien wordt door Arie en wat gevoeld wordt door Jan. Een bijzondere expositie dus!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant