Afbeelding
Foto: pixabay.com

Burgerinitiatief om sluiting ziekenhuizen terug te draaien

Algemeen 880 keer gelezen

Nissewaard Lokaal steunt de oproep van Hart voor Den Haag/Groep De Mos om de sluiting van ziekenhuizen terug te draaien.

Hart voor Den Haag roept in een petitie op om ziekenhuizen die in het verleden zijn gesloten weer te openen. Dat moet ervoor zorgen dat het aantal IC- en ziekenhuisbedden in Nederland toeneemt. Hart voor Den Haag heeft voor het burgerinitiatief minimaal 40.000 handtekeningen nodig.

Met een burgerinitiatief kunnen Nederlanders een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten. Voorwaarde is onder meer dat de initiatiefnemer 40.000 handtekeningen heeft verzameld. Ook moet het burgerinitiatief een nieuw onderwerp zijn dat de laatste twee jaar niet aan de orde is geweest in de Tweede Kamer. Om die duizenden handtekeningen binnen te halen is De Mos een online petitie gestart, schrijft Omroep West op haar website. De Mos noemt zijn initiatief, volgens de omroep, een noodkreet. 'Met dit burgerinitiatief willen we de Kamer wakker schudden om niet alleen het aantal IC-bedden drastisch te verhogen, maar ook alle voorgenomen sluitingen van ziekenhuizen te schrappen', zegt De Mos. 'Dat is niet alleen goed voor het bestrijden van het coronavirus, maar het is ook nodig om in de toekomst genoeg ziekenhuiscapaciteit te hebben voor een snel groeiende bevolking die bovendien sterk vergrijsd is.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant