De mannen van HV Spijkenisse wisten zondag hun duel met Culemborg te winnen met 6-1. Fotografie: Peter de Jong
De mannen van HV Spijkenisse wisten zondag hun duel met Culemborg te winnen met 6-1. Fotografie: Peter de Jong Foto: Peter de Jong

Ruime zege voor hockeyers tegen Culemborg

Algemeen 208 keer gelezen

Spijkenisse – De ouverture van de competitie van de hockeyers is goed verlopen voor de mannen van HV Spijkenisse. De ploeg van Giovanni Jansen was op het geheel gerenoveerde hockeyveld op sportpark Groenewoud met 6-1 (2-0) te sterk voor Culemborg.

Het was Boris de Puij die met twee treffers het grootste aandeel had in de overwinning. De overige treffers kwamen van Koen Coupanne, Hugo Geurts, Wouter Kelly en Mike Maters. Maters keert na een aantal jaren afwezigheid weer terug naar HV Spijkenisse, nadat hij in de tweede klasse bij Krimpen heeft gespeeld.

Prima start
Ondanks dat de ruime zege er na afloop stond, ging het niet gemakkelijk. 'Het is natuurlijk een prima start voor ons, maar dit duel was een schaakspel. De meest efficiënte ploeg heeft vandaag gewonnen. Ze combineerden goed en zijn heel erg technisch, ons harde werken werd beloond', gaf Giovanni Jansen na afloop aan. Doel voor dit jaar is dezelfde als vorig jaar, promoveren. 'Dat is net niet gelukt. Dat was ook heel lastig met Feyenoord in onze poule. Ik was coach bij Tempo dus kon dat wel volgen. We hebben een hele goede ploeg en je merkt het nu al dat een Mike Maters die terug is gekomen een heel ervaren kracht is', aldus Jansen.

Fotografie: Peter de Jong

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant