Lezers schrijven | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: pixabay.com

Lezers schrijven

  •   2309 keer gelezen   Actueel

Als een donderslag bij heldere hemel kwam, afgelopen week,  voor de bewoners van het Terras aan de Maas het bericht dat de Brasserie met ingang van 1 april 2019 wordt gesloten

De Brasserie wort beheerd door Humantas. Deze faciliteit biedt vele ouderen, woonachtig in het Terras, maar ook voor bewoners van De Elementen, De Vier Werelden en Rokade, een perfecte omgeving om in contact te komen met de medebewoners. Vooral voor alleenstaande bewoners, waaronder ook eenzame ouderen, is dit van eminent belang.  Veel bewoners maken gebruik van het restaurant om gezamenlijk het diner te gebruiken. Ook de thema-avonden, zoals bijvoorbeeld "de Mosselavond" is populair.

Daarnaast wordt de Brasserie veelvuldig gebruikt voor allerlei evenementen, zoals computercursussen, diverse vormen van creatie vaardigheden, bingo middagen, klaverjassen, jokeren en bridge. Ook zijn er regelmatig muziekoptredens welke druk bezocht worden.

Op de website van de Stichting Humanitas wordt in lyrische bewoordingen uitgebreid stil gestaan bij alle faciliteiten die aanwezig zijn. Als je dit leest moet het een genot zijn om in het Terras aan de Maas te kunnen wonen. Helaas komt aan dit alles een einde.

De grote vraag is WAAROM? Het antwoord zal wel weer liggen in tekort aan financiën en personeel. Maar alle activiteiten die in de Brasserie worden gerund door vrijwilligers. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de organisatie van deze activiteiten. 

Indien het zo moet zijn dat de Brasserie voor lunch en diner per 1 april gesloten wordt, hoewel vreeslijk jammer, het zij zo. Maar het wil er bij mij niet in de  ruimte eveneens niet beschikbaar is voor de bestaande activiteiten. Het is me ter ore gekomen dat de huur van deze ruimte pas per 31 december 2019 afloopt. Laat men dan deze ruimte gewoon leeg staan? Dat is meer dan schandalig voor een organisatie die Zorg voor ouderen hoog in het vaandel heeft staan.

Het moet toch mogelijk zijn dat samenwerking van Gemeente, Humanitas (als huurder), Woonbron/Maasdelta, (als verhuurder) er toe leidt dat de Brasserie tenminste tot het einde van de huurperiode in gebruik kan blijven voor alle bestaande activiteiten. Daarna kunnen de Gemeente, Woonbron/Maasdelta, de Vereniging van Eigenaren Terras aan de Maas, samen de mogelijkheden onderzoeken om de Brasserie, vanaf 1 januari 2020, als Ontmoetingsruimte annex Huiskamerproject te blijven gebruiken.

De sluiting van de Brasserie betekent ook dat voor de ouderen woonachtig in Schenkel-Hoog geen enkele ruimte meer is om elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer. Indien er nu niets gedaan wordt aan deze onaanvaardbare situatie worden de ouderen en in het bijzonder de kwetsbare en/of alleenstaande ouderen voor de zoveelste maal de dupe. Maar dat is in de laatste jaren op allerlei terreinen al zo vaak het geval geweest in dit land.

W. Ooms.

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>