Wethouder Soeterboek luisterde aandachtig naar vertegenwoordigers van de wijkgroepen.
Wethouder Soeterboek luisterde aandachtig naar vertegenwoordigers van de wijkgroepen. Foto: Foto-OK.nl

Miniconferentie wijkgroepen

Actueel 312 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag opende wethouder Soeterboek in wijkcentrum Noord de miniconferentie van het Platform Sociaal Cultureel Werk in Nissewaard. Het Platform is de koepelorganisatie van wijkgroepen en dorpsverenigingen in Nissewaard.

Tien wijkgroepen zijn lid van de organisatie; zij verzorgen ieder voor een brede doelgroep een gevarieerd aanbod aan activiteiten in hun eigen wijk of kern. Tijdens de jaarlijkse conferentie die ditmaal voor de tiende keer plaats vond, wordt met elkaar besproken wat goed gaat, beter kan en nodig, wenselijk en haalbaar is. Daarnaast wordt gekeken hoe en waar de wijkgroepen elkaar kunnen versterken en worden ideeën en data uitgewisseld. Daarbij is er ondersteuning van combinatie functionarissen van de gemeente. Twee keer per jaar is er een overleg met ambtenaren en wethouder, waarbij ook de uitkomsten van de conferentie worden besproken.

Vanmiddag werd tevens de nieuwe website van het Platform SCW Nissewaard gelanceerd. Op www.pscwn.nl is meer informatie te vinden. Wijkgroep Centrum, wijkgroep Groenewoud, Sociaal Cultureel Centrum de Haveling, wijkcentrum de Hoek, de Kreek, Maaswijk/Schenkel, wijkgroep Waterland en wijkgroep Hekelingen zijn lid van het platform.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant