Afbeelding
Foto: Ring van Putten

tto-leerlingen van De Ring behalen examens

Actueel 260 keer gelezen

Spijkenisse - Alle derdeklassers van het tweetalig onderwijs van De Ring hebben in Engeland zowel het Trinity Speaking Exam als het Anglia B2/C1 Exam met goed gevolg afgelegd.

Op donderdag 6 september heeft de school aan deze leerlingen de prachtige, bijbehorende certificaten overhandigd. Zij werden getest op leesvaardigheid, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid. Alle tto-leerlingen zijn met bijzonder goede resultaten geslaagd, en hebben zo hun tto-onderbouw afgesloten. 

In het vierde jaar richten zij zich op het Cambridge Advanced Exam en in 5 en 6 vwo werken zij naar het prestigieuze IB (international baccalaureate) examen toe. Daarmee hebben ze een geweldige voorsprong ten opzichte van de andere vwo-leerlingen, op het gebied van de Engelse taal. Op universiteiten en bij steeds meer hbo-studies wordt gebruik gemaakt van Engelse literatuur en worden daarnaast frequent lessen in het Engels gegeven. De tto-leerlingen schrikken niet meer van Engelstalige lessen noch van Engelstalige literatuur, zij zijn dit al gewend.

Bij een regulier vwo-opleiding spreken de leerlingen alleen Engels gedurende de Engelse les. tto-leerlingen spreken bij de meeste andere vakken ook Engels, waardoor zij op jonge leeftijd al een hoog niveau Engels behalen. Een waardevolle ervaring!

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant