Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Speelplein Noord omgedoopt tot Elisabeth Votsisplein

Actueel 673 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen werd het speelplein aan de Lobeliastraat in Schiekamp-Noord officieel omgedoopt tot Elisabeth Votsisplein. De 'moeder van Noord' overleed november vorig jaar op 74-jarige leeftijd. Wethouders Jan Willem Mijnans en Dirk van der Schaaf onthulden samen met haar weduwnaar Tassos Votsis en in aanwezigheid van hun kinderen en kleinkinderen het nieuwe straatnaambord met haar naam.

Voormalig gemeenteraadslid Elisabeth Votsis heeft veel betekend voor haar wijk. Zo'n 24 jaar geleden kwam ze met haar gezin in Noord wonen. Ze hield zich bezig met jongeren die op straat rondhingen en waarvoor niets te doen was in de buurt. Elisabeth ging met hen in gesprek en bij de voetbalveldjes werd een jeugdhonk gemaakt, waardoor veel overlast verdween. Zij was ook de drijvende kracht achter praathuis 't Buurtje, een ontmoetingsplek voor buurtbewoners in leegstaande winkelpanden in de Lobeliastraat. Ze zette zich in voor tienermoeders, zorgde ervoor dat de Indische woongemeenschap in haar buurt moestuinen kreeg, beschilderde met medebewoners grauwe vuilcontainers en realiseerde een straatbibliotheek. Daarnaast was ze de grondlegger van een facebookpagina waarin mensen eten dat ze over hebben aanbieden. In 1998 werd ze verkozen tot 'Beste moeder van Nederland'. In 2009 werd na afronding van het herstructureringsproject van het gebied Satijnbloemstraat, Orchideestraat en Magnoliastraat (SOM) en Groot Onderhoud Middengebied (GOM) aan de Lobeliastraat het tot een multiculturele ontmoetingsplaats heringerichte speelplein heropend. Het geld daarvoor werd drie jaar eerder gewonnen met deelname van praathuis 't Buurtje aan de Buiten Gewoon Goedwedstrijd.

Van 2002 tot 2015 zat mevrouw Votsis in de gemeenteraad voor het CDA. In die tijd heeft ze zich enorm ingezet en bezig gehouden met de herstructurering van Noord. Bij haar afscheid van de gemeenteraad, eind 2014, ontving ze een Koninklijke onderscheiding. Aan het eind van haar raadsperiode heeft zij de Facebookpagina Spijkenissers kom eens met een idee opgericht, om inwoners van heel Spijkenisse mee te laten denken over het leefklimaat in Spijkenisse. Dat heeft geleid tot een ideeënboek dat in april 2015 is overhandigd aan de gemeenteraad. Een aantal van deze ideeën is inmiddels ook gerealiseerd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant