Afbeelding

Welpen leren scoutingtechnieken

Actueel 1 keer gelezen

Spijkenisse - De welpen van scouting Ruwaard van Putten zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 7-11 jaar. Ze spelen in het jungle thema met Mowgli en Shanti. Samen ontdekken, spelen en leren ze scouting technieken. Hier kunnen ze een insigne mee verdienen.

Afgelopen zaterdag werden de welpen in groepjes gedeeld en geleerd hoe ze dit kunnen doen. Er werd aandacht besteed aan een speurtocht maken. Ook werden er die dag knopen geleerd zoals een platte knoop en mastworp. Wanneer je naar een volgende leeftijdsgroep gaat ken je al de basis en worden de scoutingtechnieken steeds verder uitgebreid. Totdat je bijvoorbeeld op kamp een tafel kan pionieren. De jeugdleden konden ook hun broodje bakken boven het kampvuur.

 

Lijkt het je leuk om de welpen te ontdekken, kom en doe mee. Iedere zaterdagmorgen van 10.00-12.30 uur wordt er gedraaid. Dit geldt ook voor de bevers (5-7jr). De scouts (11-15jr) en Explorers (15-18jr) draaien iedere zaterdagmiddag van 13.30-16.30 uur. Kijk ook op www.ruwaardvanputtengroep.nl  of mail naar info@ruwaardvanputtengroep.nl

 

Uit de krant