Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

TOGIDO's dweilband speelt in carnavalsoptocht Hürth (D)

Actueel 425 keer gelezen

Hürth/ Duitsland – De Spuigasten, de dweilband van muziekvereniging TOGIDO uit Hekelingen, speelde gisteren mee tijdens de carnavalsoptocht in het Duitse Hürth-Hermülheim.

Het was een vrolijke boel in de straten van Nissewaards Europese zustergemeente, waarbij de weergoden op enkele druppels regen en wat flinke windstoten na de bont uitgedoste stoet en langs de kant staande en feestende toeschouwers goed gezind was.

Op uitnodiging van Hürths burgemeester Dirk Breuer, die zelf ook verkleed als streepjessok in de optocht meeliep, waren de leden van de dweilband zondagmorgen vroeg vertrokken richting Hermülheim. Tijdens de vanwege het voorspelde slechte weer enigszins ingekorte optocht, viel de vrolijke muziek van de Spuigasten goed in de smaak. Na afloop van de 'Umzug', twee uur later, werd het carnavalsfeest voorgezet in de feestzaal van het dorp, waar ook de prins carnaval en zijn gevolg het alaaf lieten klinken. Met de uitnodiging om volgend jaar opnieuw in de optocht mee te spelen op zak, werd begin van de avond weer koers gezet naar Hekelingen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant